Halkbank Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de gözaltına alınmasını değerlendiren üst düzey bir bankacı, Türkiye'deki tüm bankaların uluslararası düzenlemelere uygun hareket ettiğini ifade ederek, bu nedenle Halkbank'la ilgili yatırımcı nezdinde ve bankanın borçlanmalarında bir sorun beklemediğini söyledi.

Reuters'a değerlendirmede bulunan bankacı, "Olayın ardından roadshow'da ve sonraki borçlanmalarında hiç bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum" dedi.

Atilla'nın tutuklanması ABD ile Türkiye arasında gerilim yaratan altın tüccarı Reza Zarrab'ın yargılanma sürecinin kapsamının genişlediğine işaret etti.

Öte yandan Halkbank'ın dolar cinsi tahvilleri bankanın üst düzey yetkilisinin ABD'de İran yaptırımlarını ihlal suçlamasıyla tutuklanmasının ardından satışla karşılaştı. Tahvil getirileri verim eğrisi boyunca yükseldi.

Halkbank'ın 2021 ve 2020 vadeli tahvillerinin fiyatı Tradeweb verilerine göre TSİ 1110 itibariyle 0.7 dolar düşerek altı haftanın en düşük seviyesine indi . Bankanın 2019 vadeli tahvillerinin fiyatı ise 0.66 dolar düştü.

Halkbank'ın uluslararası bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, yeni bir dolar cinsi tahvil ihracına yönelik yatırımcı toplantısı için ABD'nin New York kentinde bulunuyordu.