SÖZCÜ’nün gündeme getirdiği “Fon Hatay’ı Unuttu” haberi üzerine bir açıklama yapan Mevlüt Dudu, Atatürk’ün uzun yıllar alınması için mücadele ettiği ve Suriye Lideri Beşar Esad’ın kendi sınırları içinde gösterdiği Hatay’ı Türkiye haritasına almayan Türkiye Varlık Fonu’nun, ülkesinin ulusal bilincinden ve değerlerinden yoksun bir anlayışı temsil ettiğini söyledi. Yabancı bir ülkenin böyle bir haritayı yayımlaması halinde ülke bekası endişesi devreye girerek birçok teori üretildiğini ifade eden Dudu, şu açıklamayı yaptı:

[old_news_related_template title="Fon Hatay'ı unuttu" desc="Türkiye Varlık Fonu’nun hazırladığı haritadan Hatay silindi. Mardin, Şırnak, Şanlıurfa Suriye ve Irak topraklarına dahil edildi" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/shutterstock_597071684.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/fon-hatayi-unuttu-1746146/"]

“Yanı başımızdaki Ortadoğu coğrafyası iç savaşlar ve yeni hesaplarla çalkalanırken; Türkiye Varlık Fonu’nun, Hatay’ı, Mardin’i, Şırnak’ı, İstanbul’un Avrupa Yakası’nı ve 102’nci deniz zaferini kutladığımız Çanakkale ve Gelibolu yarımadasını dışarıda bırakan bir Türkiye haritası yayınlaması hafife alınabilecek veya ‘yanlışlık’ diye üstü örtülebilecek bir durum değildir. Bu haritayı yayımlayan zihniyet, gaflet ve dalalet dolu bir zihniyeti temsil etmektir. Türkiye’nin milli değerlerini önemsemeden alelade bir anlayışla harita yayımlayan zihniyet, esasında ülkenin en değerli kurumlarının emanet edildiği Türkiye Varlık Fonu’nu, Yokluk Fonu’na dönüştürecek bir anlayışı ortaya koymaktadır. Türkiye sınırlarını ne fiili olarak ne de harita üzerinde değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Cumhuriyetimizin en değerli kurumlarını bu Fon üzerinden heba ettirmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririm.”

Türkiye Varlık Fonu’nu ‘Cehalet ve Özensizlik Fonu’ olarak niteleyen Mevlüt Dudu, açıklamasında şu değerlendirmeleri de yaptı:

“Dünyadaki kuruluş amacı bir ülkenin bütçe fazlasının gelecek kuşaklara aktarılması için kurulan Varlık Fonu, maalesef bizim ülkemizde adeta gelecek kuşakları ipotek altına alacak bir zihniyetle oluşturulmuştur. OHAL sonrası 19 Ağustos 2016 tarihinde kurulan Türkiye Varlık Fonu, aşama aşama ülkemizin en değerli kurum, banka ve ekonomik değer taşıyan şirketleri ile rant değeri çok yüksek arazilerinin devredilmesi ile devlet içinde devlet niteliği taşıyan bir yapıya dönüştürülmüştür. Kamu İhale Kanunu’na, Sayıştay denetimine tabi olmayan, vergi, harç ödemelerinden muaf tutulan, personel alımında hiçbir mevzuata tabi tutulmayan bu Fon’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en yakınındaki isimler atanmıştır. Personel alımında KPSS kriterleri dışında tutulan bu Fon’un liyakat, ulusal bilinç, deneyim ve bilgi birikiminden uzak yapısı, kurumun internet sitesinde daha ilk günde kendini göstermiştir.”