Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Antalya ilinde meydana gelen hortum ve doludan kaynaklı yaşanan afet ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yaptı:

"Antalya'nın Demre, Kumluca, Finike, Kaş ve Serik ilçelerinde dün saat 21.30 sıralarında oluşan hortum ve dolu, bölgede büyük çaplı hasara yol açmıştır.

Meydana gelen afetler, bu beş ilçemizde yerleşim yerleriyle beraber başta seralar olmak üzere bazı tarımsal alanlar olumsuz etkilemiştir. Finike ilçesinde ayrıca narenciye bahçeleri de hasar görmüştür.

Bakanlığımıza bağlı il ve ilçe müdürlüklerimiz, tüm ekipleriyle bölgede ön hasar tespit çalışmaları yapmaktadırlar. “Kaç çiftçimizin etkilendiği ve ne kadar alanın zarar gördüğü” şeklindeki ön hasar tespit çalışması en kısa süre içerisinde tamamlanacaktır. Kesin hasar tespiti ise önümüzdeki günlerde belli olacaktır. Tespit çalışmaları tamamlandığında kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Meydana gelen hortum ve dolu afetleri, tarım sigortaları kapsamındadır. TARSİM ekipleri, sigortalılar için sahada tespit çalışması yapmaktadırlar. Tespit edilecek sigorta kapsamındaki hasarlar, en kısa sürede tazmin edilecektir.

[old_news_related_template title="Hortum, Antalya'nın batısını yıktı geçti" desc="Antalya'nın Finike, Kumluca ve Demre ilçelerinde dün saat 21.30 sıralarında oluşan hortum, bölgede büyük çaplı hasara yol açarken, toplam 38 kişi yaralandı. Bölgede çok sayıda tarım alanı, sera ve yerleşim yeri zarar görürken, ağaçlar devrildi, elektrik hatlarının kopması sonucu enerji kesintisi meydana geldi. Güneşin doğmasıyla birlikte hortum ve fırtınanın verdiği zarar gün yüzüne çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/hortum.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/hortum-antalyanin-batisini-yikti-gecti-2089584/"]

Ayrıca 2017 yılında afetlerden etkilenen tüm çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi için Borç Ertelenmesi Kararnamesi, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılmıştır. Meydana gelen hortum ve dolu afetinden etkilenen Antalyalı çiftçilerimiz de bu Kararnameden faydalanabileceklerdir.

Bölgedeki gelişmeler Hükümetimiz ve Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Sayın Valimiz, İl Müdürümüz ve diğer tüm yetkililer olay mahallinde gerekli incelemelerde bulunmaktadırlar. Yaraların sarılması için gereken her şey yapılacaktır.

Bu afette can kaybı olmaması tek tesellimizdir. Bu vesileyle dolu ve hortum felaketinden etkilenen bütün üretici kardeşlerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyor kendilerine geçmiş olsun diyorum.”