2016 yılından bu yana kademe kademe artış gösteren işsizlik oranları karşısında hükümet, istihdamda “milli seferberlik” çağrısında bulundu. İşsizlik rakamlarının yükselme eğilimine yönelik yeni “istihdam paketi” Bakanlar Kurulu’na sunuldu. Bu konuda hükümet çalışmalarını tamamlarken, Medya Takip Merkezi (MTM) ise istihdam faaliyetlerinin medyadaki nabzını tuttu.

İstihdamda milli seferberlik çağrısı ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve ekonomiden sorumlu bakanların katılım sağladığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası’nda gerçekleşti. İşsizlik faktöründeki yükselişi göz önüne alan hükümet, çalışmalarını tamamlayarak 1,5 milyonluk “yeni istihdam paketi”nin ana çerçevelerini Bakanlar Kurulu’na sundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, paketin içeriğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım yapacak…

Medya Takip Merkezi’nin verilerine göre, 1 Ocak – 21 Mart tarihleri arasında “yeni istihdam paketi” toplam 10 bin 308 habere konu olurken, yazılı basında 2 bin 176, görsel basında 402, elektronik basında ise 7 bin 730 haberle yer aldı.