Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Davos'ta gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek Merkez Bankası'nın 24 Ocak'ta açıklayacağı faiz kararının çok önemli olduğunu belirtti.

Şimşek yaptığı açıklamada, “Kısa vadede Merkez Bankası'nın doğru zamanda doğru şekler yapması kadar önemli bir şey bilmiyorum” dedi.

Merkez Bankası'ndan sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bankanın bağımsızlığına vurgu yaparken, “Merkez Bankası'nın faiz kararı ile ilgili yorum yapmıyorum. Merkez'in görevi belli, enstrümanları belli” diye konuştu.

Başbakanlık'ın internet sitesinde bakanların sorumlu olduğu kurumlar belirtiliyor. Başbakanlık'ın internet sitesinde Başbakan Yardımcıları'nın sorumlu olduğu kurumlar belirtiliyor.


Bloomberg HT yanınında bu sözleri söyleyen Şimşek'ten kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem NTV yayınına bağlandı. Ertem burada yaptığı konuşmada Merkez Bankası'nın politikalarına ilişkin görüşlerini açıkladı. Ertem, “Merkez Bankası faiz aracını kullanabilir bu da masadadır. Yeni dönem merkez bankacılığına adım atıyoruz. Faiz silahı önemlidir ancak bunun oynaklık karşısında tek araç olmadığını piyasa görecek” ifadelerini kullandı.