IMF Çin hakkında yayımladığı yıllık değerlendirmede 2018-2020 dönemi için ortalama yıllık ekonomik büyüme beklentisini yüzde 6'dan yüzde 6.4'e yükseltti.

[old_news_related_template title="Mehmet Şimşek'ten IMF'ye tepki" desc="Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Türkiye'nin büyüme tahminini düşüren IMF'ye tepki gösterdi. Şimşek IMF'nin bu tahmininin tutmayacağını savundu. IMF'in tahmininin tutup tutmayacağını zaman gösterecek ama kesin olan bir şey var ki Türkiye'nin son yıllarda kendisi için yaptığı ekonomik tahminler tutmuyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/12ph12hp21hp2h1p.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/simsek-1804056/"]
IMF ayrıca Çinli yetkililerin 2010 yılında koydukları 10 yıl içinde reel gayrı safi yurtiçi hasılayı iki katına çıkarma hedefine ulaşma olasılığının arttığını belirtti.

Raporda hızlanan büyümenin "kamu ve özel sektör borcundaki büyük yükselişin daha da artmasına " yol açtığını belirtilerek, "Uluslararası deneyim Çin'de kredilerin izlediği yolun tehlikeli olduğuna ve yıkıcı veya büyümede yavaşlamaya yol açan bir ayarlama ihtimalinin yükseldiğine işaret etmekte" denildi.

REUTERS