Tarım Bakanlığı'nın inceleme başlattığı Nutella'ya Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nden (KİB) destek geldi. KİB Nutella için yapılan açıklamaları mesnetsiz olarak nitelendirdi. Bazı açıklamaların ise şov için yapıldığını belirtti.

İşte KİB'in açıklaması:

Başta fındık olmak üzere içinde tarım ürünlerimizin kullandığı çeşitli tüketim maddeleri hakkında, kesin bilimsel araştırma verilerine dayanmadan yapılan mesnetsiz açıklama ve karalama kampanyalarını büyük bir üzüntü ile izlemekteyiz. Özellikle bilimden ziyade şov ile iştigal edilen popüler tıp çevrelerinin açıklamalardı ile mili sanayimizin de suçlanması, tarımsal ürünlerimiz, üreticilerimiz ve ekonomimiz açısından son derece zarar vericedir.

[old_news_related_template title="Nutella'ya inceleme başlatıldı" desc="Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Nutella’nın Avrupa’da raflardan indirilmesine neden olan raporu inceleleyip ulaştıkları sonucu kısa sürede paylaşacaklarını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/nuttette2-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/nutellaya-inceleme-baslatildi-1621891/"]

ÖNYARGI VAR


Tarım ürünleri ancak tarıma dayalı sanayi üünleri içnide girdi olarak işlenmek yolu ile değer kazanabilir, Tarımda yüksek katma değer elde edebilmek sadece bu sayede mümkün olabilir. Özellikle dünya üretiminde açık ara birinci konumumuzu koruduğumuz Türk Fındığının da içinde kullandığı krema, çikolata ve benzeri ürünler bazında sürdürülen kampanyalar bilgisizce ve ön yargı sonucudur.

Bu durum stratejik milli ihraç ürünümüz fındık ile bağlantılı yüz binlerce üretici ailemiz ve ülke ekonomimiz açısından da çok tehlikel sonuçlar doğurabilecek boyuttadır. Unutmayalım ki yurt içeinde ve yurt dışında fındık kullanarak son tüketiciye çeşitli ürünler arz eden her kuruluş ülkemizin de üretimimizin de ortağıdır.

[old_news_related_template title="Nutella kansere yol açıyor mu? İşte bilmeniz gerekenler" desc="Çikolata severler Nutella'nın kanserojen madde içerdiğine dair haberlerin yayınlanması üzerine büyük şok yaşadı. Konu ile ilgili Ferrero Türkiye'den yapılan açıklamada ise 'Nutella kesinlikle kanserojen madde içermemekte' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/03jedsdakjdlk343kasld.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/nutella-kansere-yol-aciyor-mu-iste-bilmeniz-gerekenler-1619731/"]

RESMİ KURULUŞLARA İTİBAR EDİN


Basınımız ve sorumluluk duyan bütün kesimlerin hiçbir bilimsel temeli olmayan şüphe ve vehim kaynaklı olduğu kadar spekülasyonlara da açık isnatlara asla itibar etmemesi milli menfaatlerimiz açısından önem arz etmektedir.

Tüketicilerimize ise devletimizin halkımızın sağlığı konusundaki hassasiyetine güvenmelerini yalnızca resmi kuruluşlardan yapılacak açıklamaları ve teyitli bilimsel araştırma sonuçlarını dikkate almalarını bunların dışındaki kampanyalara itibar etmemelerini tavsiye ediyoruz.

OLTAN GIDA'NIN SAHİBİ NUTELLA


Nutella'nın üreticisi Ferrero Rocher, Türkiye'nin en büyük fındık toplayıcısı Oltan Gıda'nın sahibi.