Volkswagen'in sahibi olduğu Seat Kalatonya krizi yüzünden yeni SUV modelinin lansmanını ertelediğini açıkladı.

Reuters'ın haberine göre; Katalonya'nın Martorell bölgesinde merkezi bulunan Seat'in 7 kişilik yeni SUV'sinin isminin daha sonra açıklanacağı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Seat'tan yapılan resmi açıklamada, “Bütün medya politikaya odaklanmışken daha iyi bir zamanda lansmanı yapmaya karar verdik” ifadesi kullanıldı.

Seat aynı zamanda İspanyol otomotiv endüstrisi ile yaptığı araştırma geliştirme anlaşmalarının da duyurusunu erteledi.

Yeni modelde durum böyle olurken Seat'ın ismi açıklanan Arona SUV'si için önümüzdeki hafta Barcelona'da Uluslar arası bir basın toplantısı yapılacak.

[old_news_related_template title="İspanya'da Katalan hükümetine 'nükleer opsiyon'" desc="Bağımsızlık referandumu sonrasında ülkeyi krize götüren Katalonya'ya Madrid'in yanıtı gecikmedi. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, anayasadaki 155'inci maddeyi kullanarak, Katalonya'nın özerkliğini ortadan kaldırarak el koyabilir." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/ekran-alintisi-9.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/ispanyada-katalan-hukumetine-nukleer-opsiyon-2044934/"]

[old_news_related_template title="Katalan liderden, İspanya Başbakanı'na çağrı" desc="İspanya'da tartışma yaratan Katalanların bağımsızlık referandumu sonrasında sıcak bir gelişme yaşandı. Katalan lider Puigdemont, İspanya Başbakanı Rajoy'a mektup gönderdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/aglama.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/katalan-liderden-ispanya-basbakanina-cagri-2050541/"]