Reklamsız Sözcü

Cihan Kolivar’dan ekmek çıkışı!

Türkiye'de çok sayıda vatandaş sabah- akşam karınlarını ekmek ile doyuruyor. Hatta bazı kesimler akşam yemeklerinden soğan-ekmek ikilisini yemeye devam ediyor. Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar Ekmeğin ucuz olması nedeniyle israf edildiğini iddia etti. Kolivar  “Bana kalsa ekmeği 5 liraya yediririm israf olmasın diye. Siz hiç çöpte sucuk, pastırma, kavurma gördünüz mü? Göremezsiniz, çünkü pahalı” dedi.

09:126 Aralık 2017
Cihan Kolivar’dan ekmek çıkışı!
Türkiye'de çok sayıda vatandaş sabah- akşam karınlarını ekmek ile doyuruyor. Hatta bazı kesimler akşam yemeklerinden soğan-ekmek ikilisini yemeye devam ediyor. Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar Ekmeğin ucuz olması nedeniyle israf edildiğini iddia etti. Kolivar  “Bana kalsa ekmeği 5 liraya yediririm israf olmasın diye. Siz hiç çöpte sucuk, pastırma, kavurma gördünüz mü? Göremezsiniz, çünkü pahalı” dedi.

Ekmekte gramajın düşürülmesini eleştiren Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar, “Siz hiç çöpte sucuk gördünüz mü? Göremezsiniz. Çünkü pahalı” dedi

Habertürk Gazetesi’nden Esra Nehir’in haberine göre; 1 Ocak'ta 200 gram olarak da üretilebilecek ekmekte israfın azaltılması gerekçesiyle gramajın düşürülmesini eleştiren Ekmek Sanayii İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar, değişikliğin israfa ve maliyet artışına neden olacağını söyledi. İsrafın temel nedeninin gramaj değil, zincir marketler olduğunu savunan Kolivar, “Raflarına satabileceklerinden fazla, çeşit çeşit ekmek dizerek müşteri çekiyorlar. Sadece kasadan geçenin parası ödeniyor” dedi.

Ekmeğin, ucuz olması nedeniyle israf edildiğini iddia eden Kolivar, “Bana kalsa ekmeği 5 liraya yediririm israf olmasın diye. Siz hiç çöpte sucuk, pastırma, kavurma gördünüz mü? Göremezsiniz, çünkü pahalı” dedi.

‘ALIRKEN SADECE FİYATA BAKMAYIN'

Kolivar'a göre, bir diğer sorun da ruhsatsız fırınlar. Sadece İstanbul'da bin 300 ruhsatsız fırın olduğunu savunan Kolivar, bu fırınlarda eksik gramajlı ekmek satıldığını söyledi. “İstanbul'da pazarlarda ekmek satılıyor, nerede üretildiği belli değil. Yumurtacı, sucu satıyor, el arabasında ekmek satılıyor” diyen Kolivar, tüketiciye “Ekmek alırken sadece fiyatına bakmayın. Gramını tartın, işçinin sigortasını ödüyor mu kontrol edin” diye seslendi.

d_6238_2

FİYATI NASIL OLUŞUYOR?

1.25 TL'lik ekmeğin fiyatını etkileyen unsurlar:

Un: 25 kuruş

Enerji, su , işçilik: 30 kuruş

Maya: 20 kuruş

Kira ve işletme: 25 kuruş

Fırın ve bakkal kârı: 15 kuruş

Bayi kârı: 10 kuruş

İLGİLİ HABERAçlık sınırı bin 857 liraya çıktı!Açlık sınırı bin 857 liraya çıktı!

EKMEK FİYATI REKABET KURUMU'NA TAŞINIYOR

Ekmek Sanayii İşverenleri Sendikası, ekmek fiyatlarını Rekabet Kurumu'na taşıyacak. Fırıncılar Federasyonu'nun tavan fiyat açıklayarak suç işlediğini ileri süren Kolivar, “Rekabet Kurumu bu duruma el koymalı. ‘Ekmeğin kilogramı 5 liradan fazla olamaz' diye fiyat açıklanması doğru değil” dedi. Ekmekte fiyat açıklamanın rekabete aykırı olmadığını söyleyen Federasyon Başkanı Balcı ise şunları kaydetti: “Biz ‘Herkes 5 liraya satacak, kimse altında satamaz' demedik. ‘2018'in ilk 6 ayının sonuna kadar kilogram fiyatı 5 liranın üzerinde olmayacak' dedik. Bu fiyatın altında isteyen istediği kadar rekabet yapar.”

Son güncelleme: 09:2106.12.2017
SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet Whatsapp