Marka Yatırım Holding , Türk Ticaret Bankası'nın hisselerini devralmak için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) niyet mektubu sunacağını duyurdu.

Marka Yatırım Holding'den KAP'a yapılan açıklamada, banka satın alma girişimiyle birlikte grubun halen yürütmekte olduğu Garantör, Brand Plus gibi projeler ile birlikte bankacılık sektörüne yeni bir banka modeli getirmeyi amaçladığı belirtildi.

Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açılamada, Türk Ticaret Bankası'nı satın alabileceklerini söylemişti.

[caption id="attachment_1989021" align="alignnone" width="880"]resimid_3726264 Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu[/caption]

Tozlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bir banka almak istiyoruz. Türk Ticaret Bankası'nı satın almak üzerinde çalışıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Marka Yatırım Holding, borsada işlem gören Ansa Yatırım Holding'i devralmış ve faaliyetlerini Marka Yatırım Holding ismi altında sürdürmeye başlamıştı. "Yakın İzleme Pazarı"nda işlem gören Marka Yatırım Holding hisseleri, yeni yapılanma sonrası Temmuz ayında "Ana Pazar"da işlem görmeye başlamıştı.

[custom_content title="1913 YILINDA KURULDU" desc="Türk Bank olarak da bilinen Türk Ticaret Bankası, 1913’te Adapazarı İslam Ticaret Bankası adıyla kuruldu. 1924’te, Adapazarı İslam Ticaret Bankası Türk AŞ., 1928’de, Adapazarı Türk Ticaret Bankası AŞ ve 1937’de, Türk Ticaret Bankası AŞ. adlarını aldı. Kuruluşta Adapazarı’nda olan merkezi 1934’te Ankara’ya, 1952 yılında da İstanbul'a taşındı."]

REUTERS