Kış mevsiminin de gelmesiyle mont ve kabanlar vitrinlerdeki yerlerini aldı. Vatandaşlar hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından kışlık montlarını dolaplarından çıkardı. Bazı vatandaşlar ise kışlık montlarını yenileme telaşına kapıldı.

Sozcu.com.tr olarak İstanbul'da ortadireğin sık ziyaret ettiği 5 mağazayı dolaştık. Fiyatların geçen seneye göre biraz daha yüksek olması dikkatleri çekti. Mağaza yetkilileri geçen yılın eylül ayına göre satışların bu yılın aynı döneminde biraz daha azaldığını söylüyor.

Vatandaşın erişebileceği mont fiyatları 100 TL ile 300 TL arasında değişiyor.

MERTER'DE 70 BURADA 300 TL


Sozcu. com. tr'ye konuşan mağaza yetkilisi "Bu yıl mont fiyatları geçen yıllara göre daha çok arttı. Örneğin şu elimde görmüş olduğunuz mont burada 300 TL bunun aynısını Merter de 70 TL'ye alabilirsiniz. Zaten fiyatların böyle olması satışlarımızı da etkiledi. Sezondayız ancak mont satışlarında büyük bir durgunluk var." şeklinde konuştu.

 

Monf Fiyatı 299.90 TL Mont Fiyatı 299.90 TL


Mont Fiyatı 149.95 TL Mont Fiyatı 149.95 TL


 

Mont Fiyatı 129.99 TL Mont Fiyatı 129.99 TL


 

Mont Fiyatı 149.95 TL Mont Fiyatı 149.95 TL


99 TL'ye mont bulmak mümkün. 99 TL'ye mont bulmak mümkün.

İYİ MONT NASIL ANLAŞILIR?


Birçok mont çeşidinin olduğu mağazalarda kişi ilk önce hangi mont çeşidini alması gerektiğine karar vermeli. Soğuk havalarda sizi en çok koruyacak olan mont çeşidi ; içi kaz tüyü olan ürünler. Vatandaş mont alırken kaz tüyü olup olmadığını kontrol edip, yağmur suyunu iç kısıma geçirmemesi özelliğine de dikkat etmeli.  Peki mont alırken hangi renkleri seçmeliyiz? Mont çeşitlerinde bu yıl daha çok koyu renkler tercih ediliyor. Ayrıca dolabınızdaki diğer kıyafetlerdeki renkleri düşünüp alırsanız sizin için daha iyi bir seçim olabilir.