Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's 14 bankanın kredi notu sabit tutulurken not görünümleri negatife revize etti. Kuruluş ayrıca bir bankanın kredi notunu negatif görünüm ile bir kademe düşürürken, iki bankanın not ve görünümlerini ise teyit etti. Moody's geçen Cuma da Türkiye'nin kredi not görünümünü negatife indirmişti.

[old_news_related_template title="Moody's kredi görünümünü düşürdü" desc="Derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin not görünümünü durağan'dan negatif'e indirdi. Kurum açıklamasında, 'Türkiye'nin kurumsal gücünde yaşanan erozyon devam ediyor' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/1-97.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/moodys-kredi-notumuzu-dusurdu-1741603/"]

14 BANKANIN GÖRÜNÜMÜNÜ NEGATİFE ÇEKTİ


Moody's Türkiye'de faaliyet gösteren Akbank, Alternatifbank, HSBC, ING Bank, Finansbank, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi, İş Bankası, TSKB ve GRI Export Credit Bank of Turkey'nin kredi notunu korudu ancak not görünümlerini negatife çekmiş oldu.

Kurum Türkiye'de ekonomik görünümün üçüncü çeyreğin sonundan bu yana kötüleştiğini vurguladı. Moody's Şekerbank'ın kredi notunu ise bir basamak düşürerek B1'den B2'ye indirdi. Kuruluş Burgan Bank'ın yerel para ve döviz cinsi mevduat notunu Ba3'te not görünümünü ise durağan olarak sabit tuttu. Moody's ayrıca Denizbank'ın yerel para ve döviz cinsi mevduat notunu Ba2'de not görünümünü ise negatif'te sabit tuttu.