DHA

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "Arama konferansı, alan gezisi ve gerçekleştireceğimiz çalıştay neticesinde Ayder Yaylası'nı doğal güzelliklerine tekrar kavuşturup özlediğimiz Ayder´i inşa edeceğiz" dedi.

Son yıllarda Arap turistler Ayder Yaylası'na büyük ilgi gösteriyor. Fotoğraf: Depo Photos Son yıllarda Arap turistler Ayder Yaylası'na büyük ilgi gösteriyor. Fotoğraf: Depo Photos


Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'nde bulunan Ayder Yaylası, 1987 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile 'Turizm Merkezi' ilan edildi. Aynı zamanda belediye mücavir alanı olan ve doğal güzelliği ile öne çıkan yaylada bu tarihten sonra gelişigüzel yapılaşma başladı. 5 ayrı koruma kararına rağmen kaçak yapıların yükseldiği Rize'nin Ayder Yaylası´nda TOKİ tarafından uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale yapıldı.

"4 FARKLI ALTERNATİF PROJE VAR"


Ayder´i yenilemek ve korumak için 14-15 Ekim tarihleri arasında 'Arama Konferansı' gerçekleştirdiklerini belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Kentsel tasarım projesi için 4 farklı alternatif proje çalışması başlattık. Arama Konferansı ile sivil toplum örgütleri, kamu sektörü, özel sektör ve özellikle Ayder´deki hak sahipleri ve yerel halkımızın katılımı ile ortak bir fikir arayışı gerçekleştirdik. Sonuç raporlarımız tamamlanma aşamasındadır. Kentsel tasarım projelerimizi tamamlayıp, yapacağımız çalıştayla kentsel tasarım ve mimari yaklaşım alternatifleri üzerinde istişarelerde bulunacağız. Sonrasında kentsel tasarım projelerimizi tamamlayıp, projemizi vatandaşlarımıza tanıtacağız" dedi.