Çekimleri İstanbul, Sakarya ve Ağrı’da yapılacak olan belgeselin araştırma süreci tamamlandı ve prodüksiyon aşamasına gelindi. Elde edilecek olan desteğin tamamı prodüksiyon (teknik ekipman, ekip, ulaşım) ve konaklama) ve post-prodüksiyon (kurgu, müzik, çeviri) giderleri için kullanılacak. Çekimler için 40 TL'ye ihtiyaç var. Bu miktarın tamamlanması için sadece iki gün içerisinde 7 bin 250 TL toplanması gerekiyor.. www.fongogo.com üzerinden projeye bağışta bulunulabiliyor.

BU FİLME NEDEN İHTİYAÇ VAR?


Bu konunun öneminin farkında olan insanlar kendi olanaklarıyla, çoğunlukla da kendi sosyal medya hesapları üzerinden bazı paylaşımlar yapıyorlar. Bunun bir adım ötesinde bazen hazırlanmış kısa videolar da karşımıza çıkıyor. Bu çabaların hepsi çok önemli ve değerli olmakla birlikte maalesef geniş kitlelere ulaşma ve gündem yaratma noktasında oldukça yetersiz kalıyor.  En az bunun kadar önemli olan diğer bir sorun da, bugüne kadar,  “gerçekte nelerin yaşandığı”na ilişkin kapsamlı bir çalışmanın yapılmamış olması.

YÖNETEMEN HAKKINDA


Cem Hakverdi İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.  Kara, Maske, Zeytin ve diğerleri yönetmenin ikinci uzun metraj belgeseli olacak. İlk filmi Hayat Bazen  (https://www.facebook.com/lifesometimesfilm/) 11-15 Ekim tarihlerinde Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Film Festivali’nde gösterilecek. Bu filmi de ulusal ve uluslararası film festivallerinde gösterilerek kamuoyu yaratmasını ve sokaklarda, arazilerde yaşam mücadelesi veren köpeklerin yaşam şartlarının iyileşmesine katkı sağlamasını umut ederek hazırlıyor.