Samsung Note 7 skandalının ardından şirket içi soruşturmasını tamamlayarak cihazın neden hatalı olduğunu açıkladı. Samsung'un yayımladığı rapora göre Note 7'nin pil tasarımı ve cihazın aceleye gelmesi akıllı telefonun patlamasına neden oldu.

[old_news_related_template title="Note 7 için yeni güncelleme!" desc="Samsung, Galaxy Note 7 için bir güvenlik güncellemesi sundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/10/note-7-guncelleme.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/teknoloji/note-7-icin-yeni-guncelleme-1470436/"]
Business Insider'ın haberine göre böylece cihaz daha fazla ısındı. Samsung Note 7'leri geri çağırdıktan sonra cihazlardaki bataryaları başka bir şirkete yaptırdı. Ve akıllı telefonları sahiplerine geri iade etti. Şirketin raporuna göre bu yeni bataryalarda da aşırı ısınma sorunu tespit edildi.

Bunun sonunda da Note 7'lerin satışı komple durduruldu. Şirket Note 7'lerin tamiri sürecinde Cambridge, Berkeley ve Stanford gibi dünyaca ünlü üniversitelerden danışmanlarla çalıştı.