2017 yılında küçük bir fikirle hayata geçen Scotty, 4 ay gibi bir zaman da İstanbullular tarafından sıkça tercih edilmeye başlamıştı. Scotty, uygulaması şimdi ise İstanbul’dan sonra İzmir’e  de giriş yaptı.

ARTIK TRAFİKSİZ YOLCULUK DÖNEMİ BAŞLADI

Kentin tadına vararak motosikletle trafiğe takılmadan keyifli bir sürüş vaad eden yolculuk paylaşım platformu olan Scotty’nin kullanıcıları, bireysel motosiklet kullanıcıları ile yolculuklarını paylaşıyor ve istedikleri yere çok daha kısa sürede, güvenle ulaşıyor. Android ve iOS marketlerden yüklenebilen uygulama, motosiklet kullanıcılarının kendi rotaları üzerinde yeni insanlarla tanışarak masraflarını paylaşmasını sağlıyor. Yolculuğunu bir motorsiklet kullanıcısıyla paylaşan yolcular ise hem masraflarını azaltıyor hem de yolun keyfini çıkarıyor.

[old_news_related_template title="Trafik çilesinden kurtaracak uygulama! Scotty nedir?" desc="İstanbul'un en büyük sorunu olan trafik çilesine meydan okuyan iki genç girişimci... Tarkan Anlar ve Cenk Kaya son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz motosiklet sürücüleri ile yolcuları bir araya getiren Scotty uygulamasının kurucuları. Peki Scotty nedir? Nasıl ortaya çıktı? Bu isim nereden geliyor? Uygulamayı kullanmak pahalı mı? İşte merak edilen her şey..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/img_0007-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/trafik-cilesinden-kurtaracak-uygulama-scotty-nedir-1956729/"]


İNSANLARI BULUŞTURAN MOBİL UYGULAMA ARTIK HER YERDE OLACAK


Scotty’nin kurucusu Tarkan Anlar: “İzmir gibi güzelliklerle dolu bir şehrin trafiğe yenik düşmemesi ve motosiklet kültürünün gelişmesi adına yolumuza İzmir’le devam ediyoruz. Scotty çok yakında birçok şehirle yoluna devam edecek. Bu yolculuğu yurtiçi ve yurtdışı şehirler takip edecek. Şehre, insanlara ve motosiklet kültürüne dokunabildiğimiz her yerde Scotty’nin olmasını hedefliyoruz. Scotty sadece insanları buluşturan bir mobil uygulama, gerisi ise bu deneyimi yaşamaya kalmış.” şeklinde belirtti.

SİLİKON VADİSİ'NDEN YATIRIMLAR İLE BÜYÜYECEK

Bugüne kadar 6 milyon değerleme ile toplamda 600 bin dolar yatırım alan yüzde yüz Türk girişimi Scotty’nin yatırımcılarından en büyüklerinden biri justin.tv’nin kurucusu Amerikalı internet girişimcisi Justin Kan. Tarkan Anlar, dünyanın önde gelen yatırımcılarından gelen teklifleri değerlendirmek için yakın zamanda Silikon Vadisi’ni ziyaret edeceklerini de sözlerine ekledi.