İstanbul Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk konuyla ilgili Sozcu.com.tr'ye açıklamalarda bulundu. Başkan  Hamza Öztürk konuşmasında bu uygulamaların belediyeler tarafından ücretsiz bir şekilde karşılanacağını belirtti. Öztürk konuşmasında  " Biz bugüne kadar yönetmeliklere, kurallara, uygulamanın dışına çıkmadık. Kural ne ise biz bugüne kadar hep uyum sağladık. Araç takip cihazları ve kamera sistemlerini  belediyeler takacak. Bundan dolayı da fiyatlara bir şey yansıyacağını pek sanmıyorum ama diğer başka ücretli maddeler gelir ise elbette bunlar fiyatlara yansıyacak." ifadelerini kullandı.

EN BİRİNCİ DENETMEN ÖĞRENCİ VE VELİLERİDİR

Bakanlıkların konuyla ilgili çalışma yürüttüklerini dile getiren Hamza Öztürk " Bir çalışma var evet ama çalışma kesin sonuçlanmış değil. Bize şuan gelen herhangi bir şey yok. Dört adet bakanlığımız bu konu ile ilgili bir çalışma yapıyor. Bize iletilen herhangi bir mesaj yok. Bekliyoruz... Denetim bence de veliden başlamalı ben hep bunu savundum. En birinci denetmen öğrenci ve velilerdir. İşlenen sucu, kusuru en iyi dile getiren öğrenciler ve velileridir. " dedi

'İYİ DERSLER ŞOFÖR AMCA' BAŞLIYOR

Bakanlığın vereceği eğitimi beklemeden kendileri eğitim vereceklerini söyleyen Hamza Öztürk konuşmasında  "Biz oda olarak Emniyet Müdürlüğünün, bakanlığın, belediyelerin eğitimini beklemeksizin bu cumartesi günü 'iyi dersler şoför amca' eğitim programımızı başlatıyoruz. Bu programın içinde trafik güvenliği konusu ilk yardım, öfke kontrolü ve çocuk psikolojisi 4 ana başlıklı bir eğitimi başlatıyoruz. Yüksek ihtimalle bu eğitim ücretli olmayacak, sertifika ücretli olmayacak , cihazlar ücretli olmayacağı için servis fiyatlarına da çok bir şey yansımayacak . Şuan edindiğimiz bilgiler bu safhada." dedi.