SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Gaziantep'te SGK İl Müdürü ve İş-Kur İl Müdürü Siraç Ekin ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Mehmet Selim Bağlı, 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı kapsamında işverenlerle görüşeceklerini belirtti.

Seferberlik kapsamında 1,5 milyon kişinin istihdamının sağlanacağını ayrıca kayıt dışı istihdamla mücadele edeceklerini anlatan Bağlı, şunları dedi:

"2023 hedeflerine baktığımızda bize verilen hedef kayıt dışı işçi çalıştırma oranını yüzde 15'e çekmektir. Kayıt dışı istihdamla mücadele ederken işverenleri sıkıntıya koymamak, işgücü piyasasını bozmamak, ekonomi dinamiklerini ters çevirmemek de temel sorumluluklarımız arasındadır.

[old_news_related_template title="İşsizlik başvuruları patladı" desc="İş-Kur'un açıklamasına göre Türkiye'de işsizlik başvurusu yapan kişilerin oranı ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 23 arttı. Ekim ayında işsizlik yüzde 11.8 ile son 6 yılın rekorunu kırmıştı. İşsizlik maaşı başvurularındaki artış oranı ise yüzde 12.8 oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/hp321hp31h2p.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/issizlik-basvurulari-patladi-1678205/"]

Bizim kayıt dışılıkla mücadele, rehberlik, danışmanlık, teşvik ederek kültür oluşturarak yürüyen bir süreçtir. Cezalandırmalarla, sıkı denetimlerle ve işverenleri sıkıntıya koyarak işsizliği arttıracak şekilde, işgücü piyasasını bozacak şekilde, işçilerimize zarar verecek şekilde kayıt dışılıkla mücadele gündemimizde değil.

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'


Sosyal Güvenlik Kurumu işverene ceza yazan, işverenlerin sürekli korktuğu bir kurum değil. Emeklilerimizin promosyonunu da bir iki ay içerisinde ödemiş olacağız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan program kapsamında da işverenlere prim teşviki sağlayıp, 1,5 milyon kişinin istihdamını sağlayacağız ve bunun da takipçisi olacağız."