Başbakan Yıldırım'ın açıklamasının satır başları:

Türk İş'e gelip taşeron konuşmamak olmaz. Maliye Bakanlığımız ve ilgili bakanlarımız bir çalışma yürütüyorlar. Muhakkak bu meseleyi gündemden çıkaracağız ve çalışanlarımızı taşeron olarak çalışanların statülerini kalıcı esasa bağlayacağız. Çalışmalar alternatiflerle tamamlanmak üzere. Bu yıl çıkmadan bu işe noktayı koymak. Bu yönde çalışıyoruz. Bu konu Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda görüşülecek.

Türkiye'de 2 milyona yakın taşeron işçi bulunuyor.

ÇALIŞMA BAKANI'DA AÇIKLAMIŞTI


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu geçtiğimiz günlerde tasşeron işçiler hakkında yaptığı açıklamada, “Beklenti içinde olan birçok kesim var. Taşeronda çalışan arkadaşlarımız bunlardan en önemlisi. AK Parti olarak bugüne kadar ne söz verdiysek yerine getirdik. İnşallah taşerondaki kardeşlerimizin kamudaki istihdamlarındaki beklentiyi karşılayabilmek için bir aydır Maliye Bakanımız ile çok ciddi bir çalışma içindeyiz. Bu çalışmayı çok kısa sürede tamamlayarak, kardeşlerimiz ile paylaşacağız. İnşallah sıkıntılarına beklentilerine, taleplerine yeni yasama döneminde yeni yıla girmeden bir cevap vermiş olacağız” ifadelerini kullanmıştı.

4C’Lİ PERSONEL NEDİR?


657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4. maddesinin C fıkrasına göre;

Bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Dairesinin ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kimselerdir.