Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek faizle kâr yarışında oldukları söylemiyle eleştirdiği bankaların yüksek kârlılık oranları devam ediyor.

Öyle ki bir kamu bankası olan Ziraat Bankası'nın net kârı üçüncü çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 34 artışla 2.2 milyar liraya çıktı.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan bankalara uyarı! Bu bir felakettir..." desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da yaptığı konuşmada bankaları hedef aldı. Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin yüzde 2,9 büyürken bankaların yüzde 40 kar artışı sağladığını söyleyen Erdoğan, 'Bu bir felaket” ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/erdogan-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/erdogandan-bankalara-uyari-bu-bir-felakettir-1965368/"]

Bankanın dün akşam KAP'ta yayımladığı bilançosuna göre kredi ve alacaklar Eylül ayı sonu itibariyle geçen yıl sonuna kıyasla yüzde 20.5 artarak 280.2 milyar liraya çıktı.

Net faiz geliri üçüncü çeyrekte yüzde 4.6 artarak 3.9 milyar lira, net ücret ve komisyon geliri yüzde 43.6 artarak 547.6 milyon lira oldu.

[custom_content title="CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 08.08.2017 tarihinde yaptığı konuşmada bankaları eleştirerek şu sözleri kullanmıştı: Üstelik bu yıl bankaların kar oranlarını neredeyse ikiye katladıkları görülüyor. Bu bir felaket. Bu para bunların cebinden çıkmıyor kendi öz sermayeleri değil. "]