21. yüzyıl hızlı bir değişim içinde yoluna devam ediyor. Tüketim alışkanlıkları aylık bazda hızlıca değişirken fast-food sektörü de bundan nasibini alıyor. Dünyada en fazla bayii olan fast-food zinciri Subway ABD’deki restoranlarını kapatmaya başladı.

Business Insider’ın haberine göre ABD’de 2016’nın sonunda 26 bin 744 şubesi olan restoran zincirinin 2017 sonu itibariyle 25 bin 835 şubesi bulunuyor. Yani son geçen bir yıl içinde ABD’de 909 şube kapattı.

Farklı bölgelerden üç bayiinin yaptığı açıklamaya göre insanların sağlıklı beslenmeye daha dikkat ediyor olması ve 5 dolara sandviç fiyat politikasının bayilere zorunlu kılınması şubelerin kapanmasında başrolü oynadı.

Marka danışmanı Joel Libava, “Marka yoruldu. Çalışanlar bile yorgun gözüküyor” ifadelerini kullandı. Subway’in kendini sağlık trendlerine adapte etmek için kısa bir süre önce günlük taze malzemeler kullandığını anlatan bir bayii daha sonra maliyetten dolayı bunu yapmaktan vazgeçtiklerini anlattı.

Subway ABD genelinde 100 çiftlikle birlikte çalıştıklarını ve ürünlerini onlardan temin ettiklerin belirtiyor. Bir şirket yetkilisinin karıştığı çocuk pornosu skandalı da geçen sene markaya ciddi zarar vermişti.

Subway'in 112 ülkede 44 bin 834 restoranı bulunuyor.