Daily Mail'in haberine göre; Dünyanın en tartışmalı milyarderlerinden George Soros'un 24 milyar dolar olarak ifade edilen servetinin 18 milyar dolarını son iki yılda kendi vakfı olan Açık Toplum Vakfı'na (OSF) bağışladığı ortaya çıktı.

Forbes'un kayıtlarında bile Soros'un bağışı izlenemedi. Ve Soros dünyanın en zengin 38. insanı olarak listede tutunmaya devam etti.

Soros sık sık OSF aracılığı ile bulunduğu ülkelerin yönetimine karışmakla suçlanıyor.

Soros en son ABD'de siyahilere karşı polisin tutumunu eleştiren Black Lives Matter grubunun da destekçileri arasındaydı.

OSF maddi büyüklüğü ile ABD'de Bill ve Melinda Gates vakfının ardından en büyük vakıf durumunda. OSF dünyada 40 farklı ülkede çalışıyor.

[old_news_related_template title="Soros'un 'terörist' ilan edilmesi için 80 bin imza toplandı" desc="ABD'li milyarder George Soros'un Beyaz Saray tarafından terörist ilan edilmesi için imza kampanyası başlatıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/880-5.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/sorosun-terorist-ilan-edilmesi-icin-80-bin-imza-toplandi-1997501/"]

[old_news_related_template title="Macaristan ve İsrail George Soros'a savaş açtı" desc="Macaristan hükümetinin, ABD'li milyarder George Soros'a karşı yürüttüğü kampanya ülkede yaşayan yahudilerin tepkisini çekerken İsrail yönetimi de Soros'u topa tuttu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2014/08/soros670.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/macaristan-ve-israil-george-sorosa-savas-acti-1928490/"]