Son yıllarda yurt dışı yatırımlarıyla dikkatleri çeken Tarihi Sultanahmet Köftecisi, Avrupa’da yeni franchise şubeler açmak, kalifiye eleman yetiştirmek ve köfte üretimi yapmak için Bulgaristan’da şirket kurdu. Sultanahmet Köftecisi Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Mehmet Tezçakın, Azerbaycan’da 3 şube açarak başlattıkları yurt dışı franchise şube çalışmalarını, son dönemde Almanya ve İngiltere’ye kaydırdıklarını belirtti. İngiltere’de Manchester, Almanya’da ise Münih ve Nürnberg’te şube açtıklarını kaydeden Tezçakın, “Hiç baharat kullanılmadan özel bir formülle üretilen köftelerimiz Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da yoğun ilgi gördü. Kısa sürede değişik Avrupa ülkelerinden çok yoğun talep aldık” dedi.

YENİ ŞUBELER AÇMAK İSTİYORUZ

Avrupa’nın alım gücü yüksek 500 milyonluk bir nüfusu barındırdığını vurgulayan Tezçakın, şunları söyledi:“Avrupa’daki yatırımlara önem veriyoruz ve yeni şubeler açmak istiyoruz. Ancak, özellikle kalifiye eleman bulmakta sorun yaşıyoruz. Türkiye’den eleman gönderirken de vize sorunları oluyor, iş planları aksıyor. Ayrıca Avrupa’da bir üretim merkezimizin olması gerekiyor. Bu nedenlerle, hem işgücü hem de et maliyeti düşük olan Avrupa Birliği üyesi komşu Bulgaristan’ı üs olarak kullanmaya karar verdik. Sofya’da 500 bin Euro’luk yatırım projesini gerçekleştirecek MTS Food Ltd. şirketini kurduk. Sofya’nın en merkezi yerinde dükkân açacağız. Burada Avrupa’daki dükkanlarımıza gönderilmek üzere köfte üretimi yapılacak. Avrupa Birliği ülkelerinde açtığımız, bundan sonra da açacağımız tüm dükkanların personel ihtiyacı bu merkezden katşılanacak. Bu şirket aracılığıyla Doğu Avrupa ve Balkan ülkelerinde yeni franchise dükkanlar açılacak.”



SIRADA ABD PROJESİ VAR

Tezçakın, Sultanahmet Köftecisi’nin yurt dışı yatırımlarının Avrupa ile sınırlı kalmayacağının altını çizerek, “ABD’de de New York merkezi bir şirket kurduk. Kısa süre içinde ABD projesini de hayata geçireceğiz. Hedefimiz, Sultanahmet Köftecisi markasını tüm dünyada tanınan bir marka yapabilmek. Bunun için de mutlaka Turquality desteği almamız gerekiyor. Şirketimizin CEO’su Mert Tezçakın ve Genel Müdür Burak Duman’ın Turquality konusunda yoğun çalışmaları var. En kısa zamanda bu çalışmaların sonuç vereceğine inanıyorum” diye konuştu.