Tatil sezonu geldi çattı, tekneler suya inmeye başladı. Kullanıcısına beş yıldızlı otel konforu sunan bu milyonluk tekneler yaz aylarını, denizlerin en güzel koylarında geçiriyor. Tatil günleri boyunca neredeyse kıyıya hiç çıkmıyorlar. Peki bu tekneler denizde ihtiyaçlarını nasıl karşılıyor? En basitinden denizin ortasında bir ekmek nasıl bulunuyor?

Varlıklı kişilerin tatillerini milyonluk teknelerinde, karaya ayak basmadan geçirmeleri yepyeni bir sektörün doğmasına yol açtı denebilir. Yüzen marketler...

[old_news_related_template title="Fuarda tekne kalmadı" desc="Yat, kotra ve teknelerde ÖTV'nin sıfırlanması ve KDV’nin yüzde 1'e indirilmesinin hemen ardından düzenlenen fuarda tekne kalmadı. CNR Avrasya Boat Show-11.Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı deniz severlerin yoğun ilgisi ile devam ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/fuar-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/fuarda-tekne-kalmadi-1684672/"]

Sadece Türklerin değil yabancıların da gözbebeği olan Göcek gibi koylarda bu tekneler müşterilerinin her ihtiyacını denizin ortasında ayağına getiriyor. Carrefoursa ve Migros gibi perakende devleri de yaz aylarında suya iniyor...

CARRAFOURSA MAVİ, DENİZE AÇILDI

Organize perakende sektörünün önemli Carrefoursa, ekim ayına kadar Göcek'te hizmet verecek. CarrefourSA Mavi isimli tekneyle taze gıdadan ete, balıktan deniz ürünlerine kadar temel gıda ürünlerinde tüketicilerine toplam 1000 çeşit ürün sunuyor.

carrefoursa-mavi

50 metrekare alışveriş alanına sahip olan 16 metre uzunluğundaki CarrefourSA Mavi, Ekim ayına kadar sabah 08.00’den akşam 18.00’e kadar açık olacak.

ayten2n12n1
CarrefourSA’nın denizdeki marketi Mavi’ye ilişkin sozcu.com.tr'ye bir değerlendirme yapan CarrefourSA Süper – Gurme – Mini Satış Direktörü Ayten Erçevik, şunları dile getirdi:

“Önce müşteri vizyonuyla tüketicilerimizin ihtiyaçlarını gidermek amacıyla hizmet ağımızı günden güne yenileyerek genişletiyoruz. Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte bu yıl da teknelerin gıda ihtiyacına çözüm olmaya devam ediyoruz. Tekneleriyle Göcek'te denize açılan tüketicilerimize et, balık, sebze – meyve, temel ihtiyaç ürünlerinden plaj - deniz ürünleri gibi geniş bir yelpazede alışveriş imkanı sunuyoruz. Yalnızca alıştığımız market alışverişi değil, telefonla da sipariş alarak tüketicilerimiz için fark oluşturmaya özen gösteriyoruz. Tüm bu imkanı sağlarken fiyatlarımızı mevcut market fiyatlarımızla aynı seviyede tutuyoruz, hatta nakdin yanı sıra kredi kartıyla da ödeme kabul ediyoruz. Tüketicilerimize denizin ortasında ne lazımsa bir CarrefourSA marketinden alışveriş yaparmışçasına imkan sağlıyoruz. CarrefourSA olarak yaz boyunca tatilini teknede geçirenlerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz.”

MİGROS YÜZEN MARKET DE DENİZE İNDİ

İlk kez geçen yıl tüketicilerle buluşan ve birebir Migros mağazası formatında tasarlanan Migros Deniz Market bu yıl da denizlere indi.

nh21nh12nh12nh12nh21nh2nh12

Yaz süresince Fethiye ve Göcek koylarında bulunan deniz taşıtlarının yanı sıra karayolu ile ulaşımı zor olan köy ve kasaba halkının da ihtiyaçlarını karşılayacak olan Migros Deniz Market, haftanın 7 günü 09:00-20:00 saatleri arasında belirlenen koylar arasında sefer yapacak ve her akşam 20:00´dan 24:00´e kadar Fethiye Limanında hizmet vermeye devam edecek.

40 METRELİK YÜZEN MAĞAZADA ÜÇ BİN ÇEŞİT ÜRÜN YER ALIYOR


40 metrelik uzunluğu ve 172 metrekarelik satış alanıyla süpermarketi denize taşıyan Migros Deniz Market, paketli meyve, sebze, et ve şarküteri ürünlerinden, günlük ekmeğe, tekstil ürünlerinden deniz malzemelerine kadar üç bin çeşit ürünü tüketicilerine sunuyor.

DOĞA DOSTU BEZ ÇANTALARLA ALIŞVERİŞ


Market içinde yer alan ATM ile bankamatikten para çekebilmenin yanında fatura ödeme, para yatırma, bakiye sorgulama, nakit avans çekme gibi bankacılık işlemleri hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabiliyor. Müşteriler, Migros Deniz marketin botları ile mağazaya getirilerek alışverişlerini kendileri yaparken, dileyen müşteriler de deniz taşıtlarına ya da bulundukları koya sipariş verebiliyorlar. Marketin lokasyonu, denizcilerin kullandığı aplikasyonlarla tam uyumlu olarak akıllı telefon ve tabletlerden anlık olarak takip edilebiliyor. Migros Deniz Market ürünleri ise doğanın korunmasına katkı sağlamak amacı ile alışveriş poşeti yerine bez çanta ile teslim ediyor.

ph1221hp12hp12hp1ph212hp

ZEYNEL USTA DA DENİZDE BAŞLAMIŞTI


Süpermarket zincirlerinin denizde satış yapmaları aslında yeni bir uygulama değil. Bundan yıllar önce ünlü dondurmacı Zeynel Usta da İstanbul'da yalılara tekneyle dondurma satarak işe başlamıştı. Zeynel Bölükbaşı 1925'ten 1948'e kadar yalılara dondurma sattı. Daha sonra Yeniköy'de ilk şubesini açtı.