Hükümetten gelecek her taşeron açıklaması, yüzbinlerce taşeron işçisi için büyük bir önem taşıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın son açıklamasına göre; toplam 771 bin taşeron işçi çalışıyor. Ayrıca Ağbal'ın açıklamasına göre; ücret sınırlamasının sadece 8 bin taşeron işçiyi kapsıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, 20 maddelik çerçeve bir kanun tasarısı hazırlayacaklarını söyledi. Başbakan Binali Yıldırım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yıl sonuna kadar çözüm vaat ediyor.

NACİ AĞBAL: TAŞERONDA GEÇ KALMADIK

Bakan Ağbal, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda taşeron işçilere ilişkin torba tasarıyla yaptıkları ücret sınırlamasının sadece 8 bin taşeron işçiyi kapsadığını belirtti. Taşeronla ilgili çalışmalarda geç kalmadıklarını ifade eden Ağbal, “Teknik çalışmalar bitti. EKK’da görüşüp Bakanlar Kurulu ve ardından Meclis’e sevk edeceğiz. Çok uzun bir kanun tasarısı olmayacak. Belki 20 maddelik bir çerçeve kanun olacak. Çok kısa sürede geçeceğini düşünüyoruz” dedi.

TORBA YASA TAŞERONU NASIL ETKİLEYECEK?

Torba yasada, taşeron işçileri de yakından ilgilendiren düzenleme bulunuyor. Kamuda çalışan taşeron işçilerin maaşları artık Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek. Peki, bugüne kadar nasıl belirleniyordu? Her kamu kurumu kendi sözleşme yapıyor ve sözleşmede de çalışacak olan taşeron işçilerin ücretlerini kendi belirliyordu. Torba yasa Meclis’ten geçtikten sonra ise artık kamuda çalışacak tüm taşeron işçilerin sözleşmedeki ücretlerine ilişkin tavanı Maliye belirleyecek.

[old_news_related_template title="Torba yasadan 21 madde çıkarıldı! Torba yasada neler var..." desc="Gelir vergisi ile Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTA) düzenlemesi gibi önemli maddeler içeren ve ilk etapta 130 madde olarak sunulan torba tasarı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 127 madde olarak kabul edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/shutterstock_645937291.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/torba-yasa-komisyonda-kabul-edildi-2060440/"]