Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri Genel Müdürü Bora Doğualp,  düzenlenen toplantıda 25. kuruluş yılına girecek olan Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri’nin,“Güven, Saygı ve Uzmanlık” prensiplerine dayalı çalışma yaklaşımları ile, müşterilerine her zamankinden daha yakın olmayı hedeflediklerini ve özel güvenlik sektöründe, 500 milyon TL civarında ciro ve 12 bine yakın çalışanı ile sektörün lider kurumları arasında yer aldıklarını ifade etti. Bora Doğualp şunları söyledi:

“Resmi verilere göre 2011 yılında 147 bin 474 olan özel güvenlik personeli sayısı 2017 senesinde 284 bin 400 e ulaşmıştır. Özel güvenlik pazarı ise yaklaşık 12 milyar TL yi bulan bir sektör haline gelmiştir. Bunlar aslında aktif çalışan özel güvenlik görevlisi sayılarıdır, 5188 saylı yasa kapsamında özel güvenlik görevlisi kimlik kartı almış olan toplam sayı ise yaklaşık bir milyondur.”

Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri Genel Müdürü Bora Doğualp Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri Genel Müdürü Bora Doğualp


Özel güvenlik sektörüne ait ekonomik verilerin paylaşıldığı toplantıda, ayrıca Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri'nin, yeni reklam kampanyasına ait bilgiler de aktarıldı.

Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri’nin, müşterileriyle kurmuş olduğu bağı yine yine ekendş müşterşilerine yer verdiği bir bir hikaye ile paylaşıyor.

Tepe Güvenlik ve Savunma Sistemleri Genel Müdürü Bora Doğualp'in konuşması şu şekilde:

"Saygıdeğer Konuklarımız,

Sadece bir ihtiyaç değil vazgeçilmez bir gereklilik olan güvenlik sektörü,  bireylerin olduğu kadar toplumun güvenliğini de tamamlayıcı oldukça hassas sorumluluklar üstleniyor.

Dünyada özellikle İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra güvenlik sektöründe hızlı bir gelişim yaşanmış fakat özellikle de Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere başta olmak üzere 11 Eylül saldırıları sonrasında çok süratli değişimler yaşanarak güvenlik global bir olgu şekline gelmiştir.

reklam_gorsel

Bilkent Holding ise adeta geleceği gören bir bakış açısıyla başlangıçta inşaat şirketinin daha sonra da holding bağlısı şirketlerin güvenliklerini sağlamak üzere 1993 yılında Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri şirketini kurmuştur.

25 yıl önce, vizyoner bir bakış açısıyla yola çıkarak kurulan Tepe Savunma Türkiye’de güvenlik sektörünün kurumsal yapıya sahip, ilk yüzde yüz Türk sermayeli oyuncusu olmuştur.

Başlangıçta sadece holding bünyesinde güvenlik hizmeti sağlayan şirket 1997 yılında anonim şirket hüviyeti kazanarak dış piyasaya da açılmıştır.

Yaptığı başarılı çalışmalar neticesinde ülke genelinde her biri kendi sektöründe lider kuruluşlar tarafından tercih edilen, tecrübesi çeyrek yüzyıla yayılan güvenilir bir güvenlik firması haline gelinmiştir.

Bugün, herhangi bir sektör ayrımı olmaksızın, ihtiyaç duyan işletmelere özel güvenlik hizmeti ve güvenlik danışmanlığı hizmeti sunulmakta; Türkiye coğrafyasının tamamında faaliyet gösterdiğimiz gibi yurt dışında da güvenlik danışmanlığı hizmeti verilmektedir.

Geride kalan çeyrek asra şöyle bir baktığımızda geldiğimiz nokta hakikaten bizler için övünç kaynağıdır.

Başta Bilkent Holding kurucusu olan İhsan doğramacı olmak üzere şirketimize emeği geçmiş tüm çalışanları bu vesileyle saygıyla anıyor, halen özel güvenlik sektöründe başarılarımızı arttıracak şekilde faaliyetlerimize devam etmemizi sağlayan çalışma arkadaşlarıma ve de gece gündüz demeksizin her türlü iklim şartında görevlerini aksatmaksızın yapan, bu şekilde de aslında ülke güvenliğine büyük katkı sağlayan 12 bin güvenlik görevlisi meslektaşıma da özellikle çok teşekkür ediyorum.
Tepe Savubma 12 bini aşkın çalışanımız, hizmet sunduğumuz 400’e yakın kurumsal şirket ve 500 milyon liraya ulaşan cirosuyla özel güvenlik sektöründe ilk sıralarda yer almaktadır.

Ülke çapında banka şubeleri hariç yaklaşık 850 ayrı lokasyonda 10.200 güvenlik görevlisi ile 17 ayrı banka ve finans kuruluşunda da 2.500 güvenlik görevlisi olmak üzere toplamda 12.700 personel ile güvenlik hizmeti verilmektedir.

Ülke coğrafyasında 56 AVM, 541 muhtelif sanayi tesisi, 21 deniz limanı, 72 otel, 50 adet konut ve yaşam alanı hizmet verdiğimiz ana ilgi alanlarımızı oluşturmaktadır.

Bunların yanı sıra önde gelen bankaların hemen hemen tüm şubelerinde yaklaşık 2.500 güvenlik görevlisi arkadaşımız ile şube güvenliği sağlanmakta, aynı zamanda zırhlı araçlar marifetiyle de para ve değerli eşya nakli gerçekleştirilmektedir.

Yurtiçinde ziyadesiyle önemli pek çok deniz limanında fiziki güvenliği sağlıyor olmakla birlikte aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 80 adet deniz limanı ve marinanın uluslararası kriterlere uygun şekilde güvenlik danışmanlığını yapmaktayız.

Banka, otel, sanayi tesisi, deniz ve liman güvenliğindeki uzmanlığımıza bu sene başı itibarıyla kamu hastanelerini de ekledik. Önümüzdeki dönemde son yıllarda üzerinde hassasiyetle durduğumuz entegre ve kişisel güvenlik çözümleri sistemimizi yaygınlaştırarak büyüme gayretinde olacağız.

Resmi verilere göre 2011 yılında 147 bin 474 olan özel güvenlik personeli sayısı 2017 senesinde 284 bin 400 e ulaştı, özel güvenlik pazarı ise yaklaşık 12 milyar TL yi bulan bir sektör haline geldi. Bunlar aslında aktif çalışan özel güvenlik görevlisi sayılarıdır, 5188 saylı yasa kapsamında özel güvenlik görevlisi kimlik kartı almış olan toplam sayı ise yaklaşık bir milyondur.
Yani kısaca aslında özel güvenlik kimliğine sahip, özel güvenlik personeli olarak çalışabilecek ehliyettekilerin sadece yüzde otuza yakını fiilen görev yapmaktadırlar.

Özel güvenlik sektöründe ülkemizde bin beş yüz civarında firmanın faaliyet gösterdiğini dikkate alırsak 500 milyon dolayında ciro ve 12 bini geçkin özel güvenlik sayısının sektörde haklı bir övgüyü hak ettiğini düşünüyoruz.

Tepe Savunma olarak ülkenin tamamında hizmet sağlamaktayız. Faaliyetimizi Marmara, Ege, Anadolu ve Bankalar Direktörlükleri, direktörlükler bağlısı Bölge Müdürlükleri ve de sahadaki güvenlik ekiplerimiz ile sürekli bir arada olan operasyon yöneticileri vasıtasıyla yürütüyoruz.

Ayrıca verdiğimiz hizmetin sürekli denetim ve eğitim gereksinimi taşıdığını bilerek sadece bu işe odaklanmış eğitim ve denetim direktörlüğümüz bulunmaktadır. Bu birim ise ülkenin her yerindeki projelerin ve de güvenlik ekiplerinin 24 saat sürekli denetlenmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda bu birim yıllık bir eğitim planı yayınlayarak plan dahilinde ve de dönem içinde ihtiyaç olduğu düşünülen eğitimlerin planlamasını yaparak yine tüm güvenlik ekiplerine deneyimli eğitmenler ile sınıf ortamında ya da bizzat görev yaptıkları mahallerde eğitimlerin verilmesini sağlamakta, eğitimlerin geri beslemesini de farklı zamanlarda denetimler yaparak almaktadır.

Bunların yanı sıra hem beyaz yaka hem de mavi yaka için kurguladığımız bir e-learning platformu üzerinden hem mesleki hem de kişisel gelişim eğitimleri çalışanlarımıza atanmakta ve performansları takip edilmektedir.

Tepe Savunma olarak amacımız, sektörün lider şirketlerden biri olarak yolumuza devam etmektir.
Her ne kadar son altı yılda 147 binden 284 bine ulaşan özel güvenlik personeli sayısı %92 lik bir artış gibi gözükse de bu oranı sektörün büyümesi şeklinde düşünmek doğru olmayacaktır. Özel güvenlik sektörü de ekonomiye paralel yüzde 5- 6 oranında büyümektedir.

Tepe Savunma olarak bizim de büyüme hedefimiz ise ülke ortalamasının üzerinde bir oranda 2017 senesi için % 7 – 8 olacak şekilde bunu sağlayabilmektir.

Özellikle 2017 başında projelendirdiğimiz ve şu an öncelikle kurumsal tabanlı kullandığımız kişisel güvenlik uygulamasının yanı sıra fiziki güvenliği entegre bir güvenlik çözümü şekline getirecek projeler üzerinde çalışmaktayız. Bu projelerin temelinde yatan unsur ise dijital çağ ve endüstriyel değişimin gerektirdiği değişimlere özellikle yanıt verebilecek, sizler güvenliği göremeden güvenliği sağlayacak uygulamalar kurgulamaktır.

Yenilenme, yaratıcı düşünce olmadan büyüme olmaz. Biz böyle düşünüyoruz. Bu anlayışla eski değil, köklü ve kendini sürekli yenileyen bir şirket olduk. Bugün burada sizlerle detaylarını paylaştığımız değişim ve yenilenme hamlesi bizim için önemli bir kilometre taşı oluşturacak.

Kurulduğumuz ilk günden bu yana sektörümüzün ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını yakından takip ederek, fark yaratmaya çalıştık. Sunduğumuz her çözümde müşterilerimizin hayatının bir parçası olmayı hedeflerken, birlikte yol aldık. Aramızda güvene dayalı güçlü bağı her geçen gün daha da güçlendirdik. Yeni marka kimliğimizi ve iletişim kampanyamızın temellerini de bu anlayış doğrultusunda şekillendirdik.

Hedefimiz;  25. kuruluş yılımıza girerken, müşterilerimizle her zamankinden daha yakın olmak, hayatlarının ayrılmaz bir parçası haline gelmektir.

Biz, Tepe Savunma‘yı sadece bir güvenlik şirketi olarak görmüyoruz. Müşterilerimizin hayatlarının merkezinde yer alıp, birlikte yol almak, işlerinin vazgeçilmez bir parçası olmak istiyoruz.

Değerli Konuklar,

Tepe Savunma, her zaman yönetim kademelerinde fırsat eşitliğine önem veren bir şirket olmuştur.
Fırsat eşitliğini daha da üst seviyeye çıkartarak kadın çalışan sayısını artırmayı hedefliyoruz. Yüzde 30 kadın yönetici ve yüzde 6.2 olan kadın çalışan oranımızı en kısa sürede yükseltmeyi hedefliyoruz. Kadının yönetimde olduğu şirket modellerinin daha verimli olduğunu düşünüyor ve destekliyoruz.

Sizlerle ayrıntılarını paylaştığımız yeni marka kimliğimizin ve iletişim kampanyamızın mimarları arasında kadın yöneticilerimizin ağırlıklı bir paya sahip olduğunu burada belirtmek isterim.

Bugün burada bizimle olduğunuz, heyecanımızı paylaştığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.