ABD ve İngiltere’nin yolcu kabinlerinde akıllı telefondan büyük elektronik cihazlara yasak getirdiği THY’nin sponsor olduğu spor kulüplerine, ABD’nin Indianapolis kentindeki futbol takımı “Indy Eleven” da katıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, THY’nin Indy Eleven takımının “Resmi Uluslararası Havayolu Ortağı” olduğu kaydedildi. 5 yıl önce Türk işadamı Ersal Özdemir tarafından kurulan takım böylece ilk defa formasına reklam almış oldu. Indy Eleven takımının kurucusu olan 41 yaşındaki Mersin doğumlu işadamı Ersal Özdemir, aynı zamanda ABD’de iktidarda olan Cumhuriyetçi Parti için aktif görevler üstlenen bir isim.

[old_news_related_template title="Morgan Freeman'la anlaşan THY işçisine Esaret'in Bedeli'ni yaşatıyor" desc="İşçilerine 'zam yapamıyoruz yoksa sizi işten çıkarmak zorunda kalacağız' diyen Türk Hava Yolları reklam yıldızı olarak Hollywood yıldızı Morgan Freeman ile anlaştı. 30 uçağı hangarda çekili durumdan olan THY 30 saniyelik reklamın 5 milyon dolar olduğu Superbowl finalinde boy gösterecek. THY zam yaparsa işten çıkaracağı işçilere adeta Freeman'ın baş rölünde oynadığı Esaret'in Bedeli'ni gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/2hp1hp21hp.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/thy-iscisine-esaretin-bedelini-yasatiyor-1632975/"]

TÜRKİYE’YE GELECEKLER


Takımın sahibi ve Keystone inşaat grubunun patronu Ersal Özdemir, ABD’de futbolun hızla gelişmekte olduğuna dikkat çekerek, “Bu ortaklık Indy Eleven’ın büyüyen markasının ABD ve dünyadaki erişimini genişletecek” diye konuştu. Indy Eleven taraftarları sponsorluk anlaşmasına hem sevindi hem de şaşırdı. Sosyal medyadaki yorumlarda, ABD’deki 9 kente yolcu taşıyan THY’nin Indiana eyaletine uçuşu olmadığı hatırlatılarak, takımın ABD’li havayolu şirketleriyle uçmaya devam edeceği belirtildi. THY’nin komşu eyaletlerden Illinois’teki Chicago kentine uçuşu olduğu hatırlatıldı. Reddit sitesindeki “ULFpodcast” kullanıcı adıyla yorum yapan taraftar ise “Sözleşme Türkiye’de sezon öncesi bir antrenman gezisini içeriyor” bilgisini paylaştı.

[old_news_related_template title="THY yolcu uçaklarını kargo uçağına çevirdi" desc="Türk Hava Yolları müşteri sayısındaki azalma sebebiyle Boeing'e verdiği yolcu uçağı siparişlerini kargo uçağına çevirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/thy21.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/thy-yolcu-ucaklarini-kargo-ucagina-cevirdi-1678309/"]

EUROLEAGUE ILE ANLAŞMA 2020’YE UZADI


Reklam filmlerinde Lionel Messi ve Kobe Bryant gibi spor yıldızlarıyla ünlü aktör Morgan Freeman’ı oynatan THY, UEFA Euro 2016 turnuvasında “Resmi Havayolu Ortağı” olmuştu. Türkiye’de de futbol ve basketbol milli takımları ile Beşiktaş, Galatasaray, Bursaspor ve Trabzonspor’un futbol takımlarının sponsoru olan THY’nin Avrupa basketbol turnuvası Euroleague ile anlaşması da 2020’ye kadar uzatıldı.