İki kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre Toshiba yönetim kurulu tarafından alınan karar günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak. Kaynaklar, konuyla ilgili konuşma yetkisine sahip olmadığı için isimlerinin verilmesini reddetti.

[old_news_related_template title="Japon devi Toshiba'da büyük skandal" desc="Japon elektronik devi Toshiba'nın şirket karında manipülasyon yapıldığı ortaya çıktı" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2015/07/21/toshiba.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2015/ekonomi/japon-devi-toshibada-buyuk-skandal-889101/"]

Toshiba, nükleer enerji biriminin borçlarını kapatmak için, dünyanın ikinci büyük NAND yarı iletken hafıza çipi üreticisi olan birimini, satışa çıkarmak zorunda kaldı.

[old_news_related_template title="Teknoloji devi Toshiba parça parça satılıyor" desc="Ekonomik sorunlar yaşayan Toshiba, mali sıkıntıdan çıkmak için birimlerini satama kararı aldı. 3.4 milyar dolar zarar eden firmanın beyaz eşya birimini Midea satın alırken, TV’lerine Vestel, işlemcilerine Apple ile Amazon ortaklığı talip olduklarını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/is.cetrdeee.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/toshiba-parca-parca-satiliyor-1894681/"]

Japon şirket borçlarını kapatmak ve tükenmiş sermayesini desteklemek için bir an önce satışı tamamlamak zorunda. Aksi halde satış için gerekli izinleri almak için vakit kalmayacak ve şirket Tokyo borsasından çıkarılmak zorunda kalacak.

[old_news_related_template title="Japon devi Toshiba'da 2 yılda ikinci istifa" desc="Toshiba CEO'su Shigenori Shiga, şirketin 3,4 milyar dolar zarar açıklaması üzerine istifa etti. 2015 yılında eski CEO Hisao Tanaka da mali hesaplardaki usülsüzlükler yüzünden istifa etmişti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/ceo.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/japon-devi-toshibada-2-yilda-ikinci-istifa-1679036/"]

Satış süreci potansiyel alıcılar arasında kurulan ittifakların sürekli değişmesi nedeniyle karmaşık bir hal alırken, satılacak hafıza birimin ortağı ABD'li sabit disk üreticisi Western Digital Corp'un başlattığı dava nihai olarak satışı sekteye uğratabilir.

[old_news_related_template title="Toshiba çip biriminin satışı için görüşmelere başlıyor" desc="Teknoloji devi Toshiba çip birimini satmak için Japon Hükümeti yetkilileri ve Bain Capital ile görüşmelere başlayacak. Şirket, 18 milyar dolar değer biçtiği çip biriminin satışından gelen para ile zararını kapataya çalışacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/kapak-182.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/toshiba-cip-biriminin-satisi-icin-gorusmelere-basladi-1903647/"]

Bu hafta içinde Reuters'a konuşan üç kaynak Toshiba'nın hafıza çipi birimini Western Digital'in desteklediği bir gruba satmaya doğru ilerlediğini belirtmişti.

Ancak dün konuşan bir kaynak, Western Digital'in çip faaliyetlerinde gelecekteki hisseleriyle ilgili Toshiba'nın talep ettiği sınırlamalar konusunda anlaşamadığını söyledi.

REUTERS