Plakaya yazılan trafik cezaları konusunda merak edilen sorular araç sahipleri tarafından araştırılıyor. Trafik cezası için araç sahiplerinin bilgi alması adına online olarak uygulamalar bulunmakta. İnternetten ceza sorgulama ve ödeme konusunda aşağıdaki  bilgilerden faydalanabilir, işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.,

İNTERNETTEN TRAFİK CEZASI NASIL SORGULANIR?

Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden sunulan hizmetlerde kişilerin kolay bir şekilde bilgi alabilmesi adına sistem oldukça basit bir şekilde hazırlanmıştır. Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden yapılan araç plakasına yazılan trafik cezası sorgulama işlemleri ile birlikte kişilerin kolay bir şekilde güncel cezalar hakkında bilgi alabilmesi mümkün duruma getirilmektedir. Bu bakımdan kişileri herhangi bir sorun yaşamadan hizmetler üzerinden bilgi alabilmesi de son derece kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Aşağıdaki link üzerinden trafik cezanızı sorgulayabilirsiniz.

EGM Resmi Sitesinde Trafik Cezası Sorgulamak İçin Tıklayınız

ALINAN CEZALARIN ÖDEMESİ KREDİ KARTSIZ YAPILIR MI?

Online olarak ceza ödemek isteyen pek çok araç sahibi için kredi kartı ile ödeme alınması sorun yaratmaktadır. Fakat online ve resmi olarak yapılacak trafik cezası ödeme işlemlerinde kredi kart dışında herhangi bir ödeme yöntemi bulunmamaktadır. Bu nedenle de kişilerin kredi kartsız bir trafik cezası ödeme işlemi yapması mümkün değildir. Konuyla ilgili işlem yapamayan kişilerin alternatif ceza ödeme sistemlerini kullanması gerekecektir. Bankaların online sistemleri aracılığı ile ceza ödeme yapılabilir. Online sistemlere kişilerin üye olması gerekir.