Kurban Bayramı tatilinin 10 gün ilan edilmesinin ardından en büyük sevinç turizm sektöründe yaşanıyor. İnsanların sezon sonunda uzun tatil fırsatını değerlendirmesini bekleyen sektör temsilcileri yaşanan gelişmelerden memnun.

Konuyla ilgili olarak Sozcu.com.tr'ye konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Bİrliği Başkanı Başaran Ulusoy alınan kararın son derece olumlu olduğunu söyledi. Planlı uygulamaların her zaman iyi sonuçlar verdiğini belirten Ulusoy, "Esnafın yüzü gülecek herkes kazanacak. Vatandaşımız da tatil yapacak dinlenmiş olacak." dedi.

[old_news_related_template title="Maaşlar erken ödenecek mi?" desc="Milyonlarca vatandaşın beklediği haber geldi. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olduğunu duyurdu. Bakanlar Kurulu'nda alınan karar gereği Kurban Bayramı 28-29 ağustos tam gün, 31 Ağustos perşembe yarım gün idari tatil oldu. Böylelikle hafta sonu da eklendiğinde Kurban Bayramı tatili 10 güne uzadı. Alınan karara göre emekli maaşları da bayram öncesi ödenecek, Kara Yolları ve Genel Müdürlüğü'nün denetimde olan otoyollar da bayram tatili süresince ücretsiz olacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/basliksiz-4-8.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/son-dakika-kurban-bayrami-tatilinin-suresi-belli-oldu-resmi-aciklama-geldi-1974032/"]

"KAYITLAR BUGÜN BAŞLAR"


"Karar sanayicimize yaramadı ama biz de bacasız sanayiyiz" diyen Ulusoy, kararın açıklanmasının ardından talep yoğunluğu yaşandı mı? sorusuna, "Karar dün duyuruldu. Taleplere bugün yansır. Artış olup olmayacağı bugün belli olacak. Kayıtlar bugün başlar" cevabını verdi.

Bu kararın turizm sektörüne çok olumlu yansıyacağını düşündüğünü belirten Ulusoy, hükümetin doğru bir karar aldığını belirtti. Şu anda doluluk oranının yüzde 85 olduğunu söyleyen Ulusoy, önümüzdeki günlerde kalan yüzde 15'lik kısmında dolmasını beklediklerini ifade etti. Öte yandan Ulusoy, İstanbul'da doluluk oranının yüzde 100 olduğunu sözlerine ekledi.

'HAREKETLİLİK VAR AMA SEKTÖR ÇOK ZORDA'


Büyük İstanbul Otogarı Esnafları Derneği Başkanı Şahap Önal ise bayram tatili kararından otogar esnafının memnun olduğunu söyledi. Önal yaptığı açıklamada, "Otogarda hareketlilik var. Okullar açılana kadar bu devam eder" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Bayramda bankalar açık mı?" desc="Bakanlar Kurulu'ndan 10 günlük tatil kararı çıktı. Peki 10 günlük bayram tatilinde bankalar açık mı, kapalı mı olacak? İşlemleri Kurban Bayramı tatiline denk gelen vatandaşlar bankaların açık olmasını umuyor. İşte detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/memurlar.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/10-gunluk-bayram-tatilinde-bankalar-acik-mi-1974873/"]

Büyük otobüs firmalarının art arda kepenk kapatma noktasına geldiğini ifade eden Önal, "Köprüler ve otoban ücretleri bunları ciddi bir şekilde bitiriyor. İflasın eşiğine getirdi yolcu da yok. Küçük firmalar tek tek kapanıyor. Yazhaneler boş. Esenler Otogarında mağduriyetler de var" diye konuştu.

Sigorta ücretlerinin de esnafın belini büktüğünü söyleyen Önal, "Karayolu taşımacılığı yeniden düzenlenmeli. Durum hiç iç açıcı değil. Devlet uçaklara yakıt desteğinde bulunuyor. Bize böyle bir destek yok" diyerek sözlerini noktaladı.