Ancak bununla birlikte toplam gelirin % 2,8 oranında düşmesi, 2016 yılı zararının telafi edilemediğinin göstergesi oldu. Cushman Wakefield Yönetici Ortağı Toğrul Gönden, “Teşviklerin sürmesi önemli, ancak temel çözüm makro bakış açısıyla siyasi barışın sarsılmaması” dedi.

SEKTÖRÜN DÖNÜM NOKTASI OLDU

Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketleri arasında yer alan Cushman & Wakefield’ın turizm sektörüne özel hazırladığı analiz, sektörün sahip olduğu potansiyeli ve bu alandaki beklentileri ortaya koydu. Temel bazı verilere göre, Ağustos 2016’da Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısı, 2015 yılının aynı ayına göre % 37,96 azalıp 3,18 milyon kişi olurken, bu yıl Ağustos ayı, 4,6 milyon ziyaretçiyle sektörde dönüm noktası oldu.

ZİYARETÇİ ARTIYOR AMA GELİR DÜŞÜYOR

Türkiye’ye gelen turist sayısında 2017 yılında yıllık bazda ve her bölgede önemli artışlar olduğunu belirten Cushman Wakefield Yönetici Ortağı Togrul Gönden, “Ziyaretçi sayısı % 26,4 artarak 21,9 milyona ulaştı. Yalnız Ağustos ayının % 46,35’lik artışı son derece etkili oldu. 4,6 milyon ziyaretçi ile sadece Ağustos ayı, ilk 8 aylık verilerden % 21’lik pay alıyor. Bu rakamlara baktığımızda ilk 7 ayın artışının ise görece daha sınırlı olduğu ortaya çıkıyor” dedi.