Son yıllarda sinema çekimlerinden fotoğrafçılığa kadar pek çok alanda kullanılan drone'lar artık yarışıyor. Türkiye Drone Ligi (TDL) 11 Mart’ta İstanbul'da ilk etabını gerçekleştirecek. İlk yarış Bilim ve Teknoloji haftası içerisinde 11 Mart'ta Maçka Küçükçiftlik Park'ta gerçekleştirilecek. Pilotlar quad droneları, FPV( First Person View) ve özel radyo kumandaları ile yarışacak. Belirlenen bir alandan kalkan droneların üzerindeki kameradaki görüntüyü gözlüklerinden takip eden pilotlar, özel dizayn edilmiş pisti en kısa sürede tamamlamak için mücadele edecek.

ŞAMPİYONA 8 BİN TL ÖDÜL


TDL yarışları, 6 etap olarak özel dizayn edilmiş pistlerde organize edilecek. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana ve Eskişehir etapları sonucunda TDL şampiyonu olan pilotumuz yurt dışındaki yarışlarda yarışmaya hak kazanacak. TDL’nin 6 etabında da organizasyon ve sponsorları tarafından verilecek değerli ödüllerin yanı sıra lig şampiyonuna 8.000 TL, ikincisine 4.000 TL ve üçüncüsüne 2.000 TL ödül verecek. Türkiye Drone Ligi pilot başvuruları www.turkiyedroneligi.com adresi üzerinden yapılıyor.

'Türkiye Drone Ligi Yarışları' TV8,5'da yayınlanacak. İlk program yayını 18 Mart 2017 Cumartesi günü olacak.  Yarışları izlemek isteyenler için biletler internet üzerinden satışa çıkarıldı.