Türkiye ABD'ye doğrudan uçuşlarda kabine elektronik cihaz alınmaması kararına karşı temaslarını sürdürüyor. BBC Türkçe'nin haberine göre; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ABD'ye yolladığı mektupla Türkiye'nin yasaktan çıkarılmasını istedi.

[old_news_related_template title="Elektronik yasağını erken başlattık" desc="Yasaklara alışık olduğumuzdan daha başlamadan önlemimizi aldık... Türkiye'nin de içinde bulunduğu 8 ülkeden ABD'ye ve İngiltere'ye yapılan uçuşlarda, yolcuların elektronik cihazlarını kabine alınmasının yasaklanmasına tepkiler büyüyor. Bazı yolcular Atatürk Havalimanı'nda uygulamaya başlamamasına rağmen laptop gibi elektronik cihazlarını valiz içerisine koyarken, bazıları ise yanlarına almadıklarını evde bıraktıklarını söylediler. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/32132313-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/elektronik-yasagini-erken-baslattik-1749143/"]

ABD'nin, aralarında İstanbul'un da bulunduğu sekiz ülkedeki 10 havalimanından ABD'ye doğrudan uçuşlarda güvenlik gerekçesiyle kabine cep telefonundan büyük elektronik cihaz alınmamasına ilişkin kararının benzerini daha sonra İngiltere de almıştı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bunun "anlamsız" ve istenen hedefe hizmet etmeyecek bir önlem olduğunu savunarak Dışişleri ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarının bu konuda gerekli tedbirleri aldığını dile getirdi.
Bu kapsamda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın ABD'li muhataplarına yolladığı mektupta "Uygulama yolcunun uçuş konforunu olumsuz etkiliyor. İstanbul ve Ankara yasak kapsamından çıkarılmalı. Türkiye uluslararası güvenlik kurallarına uyuyor. İstanbul ve Ankara yasak kapsamından çıkarılmalı" ifadeleri yer aldı.

[old_news_related_template title="ABD'nin yasağı Atatürk Havalimanı'nı vuracak" desc="ABD'nin Türkiye'den yapılacak uçuşlarda elektronik cihazların bagaja konması yönündeki uygulaması Atatürk Havalimanı'ndaki transit yolcu trafiğini ciddi biçimde etkileyecek. Geçen yıl 690 bin yolcu İstanbul üzerinden ABD'ye aktarmalı uçuş yaptı. Türkiye'den aktarmalı olarak ABD'ye giden havayolu şirketlerinde elektronik cihazlar kabine alınacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/atat21.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/abdnin-yasagi-ataturk-havalimanini-vuracak-1747367/"]

Bakan Ahmet Arslan dün de, "Bundan geri adım atmalarını veya daha hafifletilmesi gerektiği konuşuyoruz. İstanbul'u, İstanbul Atatürk Havalimanı'nı başka ülkelerdeki havalimanlarıyla karıştırmamaları gerektiğini de özellikle vurguluyoruz" demişti.