Savunma sanayinin önde gelen şirketlerinden ASELSAN yaklaşık 25 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza atarken, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Spirit Aerosystems ile, mevcut iş paketlerinin devamı ve yeni iş paketlerinin üretimini kapsayan 292 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.

TUSAŞ'TAN DEV İMZA

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Spirit Aerosystems ile mevcut iş paketlerinin devamı ve yeni iş paketlerinin üretimini kapsayan toplam 292 milyon dolar değerinde sözleşme imzaladı.

TUSAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, dünyanın önde gelen uçak yapısalları üreticisi Spirit Aerosystems ile imzalanan sözleşme kapsamında mevcut 737 MAX ve Spirit Aerosystems LTA 1-5 iş paketlerinin üretim sorumluluğu 2023 sonuna kadar uzatıldı.

Mevcut kapsamdaki artışın yanı sıra, ağırlıklı 737MAX-777X parçalarından oluşan ve 2023'e kadar geçerli yeni bir iş paketi de hayata geçirildi.

Açıklamaya göre, TUSAŞ 2003 yılından bu yana parça üretimini yaptığı ve mevcut iş paketleri kapsamında ayda ortalama 35,000 adet alt montaj parçası sevkiyatı gerçekleştirilen Spirit firması ile imzaladığı sözleşme ile yaklaşık 292 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiş olacak.

ASELSAN'DAN KAP'A AÇIKLAMA

Aselsan bir yurtdışı müşteri ile 24.96 milyon dolar tutarında sözleşme imzaladı.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, sözleşmenin hava platformlarına Aselpod Elektro Optik Hedefleme Sistemi entegre edilmesine yönelik olduğu belirtildi.

Aselpod Elektro Optik Hedefleme Sistemi Aselpod Elektro Optik Hedefleme Sistemi Fotoğraf: ASELSAN