Geçen süre zarfında 9 milyonu aşkın kişiye temizlik ve hijyen eğitimi verdiklerini ve kampanya ile tuvalet hijyeni konusunda köklü bir değişim yarattıklarını anlatan OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, “Başta projeye kimse inanmadı ama o hırsla istasyon istasyon gezdim. Alaturka kalktı, alafranga yaptık. Toplu bir harekete dönüştü. Projeye 17 yılda 100 milyon dolar harcadık. Ne kadar hayır işi yaparsak o kadar kazanırız” dedi. Bu projeyi Yeşil Yol, Örnek Köy, Tarihe Saygı ve Trafik Dedektifleri projelerinin takip ettiğini kaydeden Öztürk, bu kapsamda her yıl bütçeden 5 milyon dolar ayırdıklarını söyledi. Gerçekleştirdikleri projelerin de etkisiyle pazar paylarını yüzde 17.8’e yükselttiklerini belirten Öztürk, “Sektörde ikinciyiz. Ama hedefimiz yakında liderlik” diye konuştu.

FIRSAT KOLLUYORUZ

OPET, iş dünyasının performansını değerlendiren Uluslararası Stevie Awards tarafından Trafik Dedektifleri Projesi’yle iki kategoride altın ödüle layık bulundu. Trafik Dedektifleri Projesi’ne Avrupa-Yılın Kurumsal Sorumluluk Programı ve Avrupa-Yılın Sağlık, Güvenlik ve Çevre Programı Altın Ödülleri verildi. Ödülleri Barcelona’da düzenlenen törenle Nurten Öztürk aldı. Öztürk, ödül konuşmasında, “Trafik Dedektifleri Projesi’ni ülkemiz trafiği güvenli bir ülke haline gelene kadar devam ettirmek amacındayız” dedi. OPET’i bir uluslararası marka yapma hedefiyle kurulduklarını anlatan Öztürk, şöyle devam etti: “Avrupa’da yeni yatırım planlarımız var. Akaryakıt ve yenilenebilir enerjide yurtdışında fırsat kolluyoruz. Yurtiçinde ortak yatırım planlamıyoruz.” Öztürk, ödül aldıkları Trafik Dedektörleri projesiyle 650 eğitimli polisle, 3 yılda 3-17 yaş arası 3.5 milyon çocuğa eğitim verdiklerini anlattı. Proje sonrası 2013-2016 yılları arasında çocuk ve gençlerin karıştığı kazalarda can kaybının yüzde 16.9 azaldığını kaydeden Öztürk, “Bu olumlu değişim, ödül almamızda etkili oldu” dedi. Öztürk, projenin bütçesinin 3 milyon doları aştığını belirtti.

TARİHE 30 MİLYON DOLAR

Yeşil Yol’ projesiyle de istasyonları ve çevrelerini yeşillendirdiklerini 1 milyon ağaç diktiklerini kaydeden Öztürk, daha sonra ‘Örnek Köy’le zor durumdaki köyleri kalkındırmaya başladıklarını anlattı. Tarihe Saygı projesinin bütçesinin de 30 milyon doları aştığını anlatan Nurten Öztürk, şunları söyledi: “Gelibolu’ya kadar uzandık. Şimdi sırada Truva var. Turizm ve Kültür Bakanlığı, UNESCO’yla 2018’i ‘Truva Yılı’ ilan etti. Biz de projeyi bu kapsamda tamamlayacağız.”