Ülker, çikolata ve şekerlemedeki yeni ikramlıklarıyla Ramazan Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Ülker, tüketicilerini, çikolata ve şekerleme alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda da bilgilendiriyor.

İkramlık çikolatada yüzde 32’lik payla pazar lideri olan Ülker, bayramda artan çikolata ve şekerleme talebini karşılamak için hazırlıklarını tamamladı. Ülker, bu yıl çikolatada 28, şekerlemede ise 29 farklı ürün hazırladı.

ÜLKER ALBENİ İKRAMLIK VE ECE HİNDİSTAN CEVİZLİ SÜRPRİZİ

Ülker’in yeniliklerinin başında Ülker Albeni ve Ece hindistan cevizli geliyor. Ülker Albeni ilk defa ikramlık çikolata olarak şekerliklerdeki yerini alacak.

Ülker Ece Çikolata’da, klasik fındıklı tadının yanına yeni bir lezzet eklendi. Ülker Ece çikolatasının hindistan cevizi kremalı dolgulu çeşidi raflara çıktı.

İkramlık çikolatalar serisine yeni katılan, kakao krema dolgulu Ülker Buklet Çikolata, mor tasarımlı kutusu ile hem misafirlere ikram etmek hem de hediye götürmek için iyi bir alternatif olacak.

icerdeeeee

Bayramda şekerleme tercih edenler de unutulmadı. Geleneksel Türk lokumundan esinlenerek ilk kez Ülker tarafından üretilen Lokumcuk’un, limon, mandalina, böğürtlen, elma ve nar çeşitlerine bu sene yaz mevsiminin vazgeçilmez karpuz tadı eklendi.

RAKAMLARLA ŞEKER VE ÇİKOLATA TÜKETİMİ 

Dünyanın en çok çikolata tüketen ülkesi İsviçre. Kişi başına 8.7 kilogram çikolata tüketen İsviçre’yi 7 ile 8 kilogram arasındaki tüketimlerle yine Avrupa ülkeleri izliyor. Türkiye’de ise kişi başı çikolata tüketimi 3.1 kilogram.

Şekerleme pazarında ise Türkiye ile Avrupa arasındaki tüketim farkı daha yüksek. Avrupa ülkelerinde tüketim ortalama 4-5 kilogram arasında seyrederken Türkiye’de miktar 1.5 kilogram düzeyinde.

Bayramlarda çikolata tüketimi artıyor. Türk halkı, paketli çikolatayı bayram ziyaretlerine götürmeyi, dökme çikolatayı evinde misafirlerine ikram etmeyi tercih ediyor.

sonsosnso

Bayram dönemlerinde özellikle fındık, fıstık çeşnili ve krema dolgulu çikolata seçenekleri tercih ediliyor.

Dökme çikolata en çok İç Anadolu’da, paketli ikramlık çikolata ise Marmara’da tercih ediliyor.

İkramlık şekerlemenin ise yüzde 50’si Ramazan Bayramı döneminde tüketiliyor.

Şekerlemenin yüzde 46’sı Doğu ve Güneydoğu Anadolu tüketilirken bu bölgeleri; sırasıyla İç Anadolu, Marmara, Akdeniz, Ege ve Karadeniz takip ediyor.

İKRAMLIK ALIŞVERİŞİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ 

Ramazan’da şekerleme ve çikolata alışverişinde tüketicilerin dikkat etmesi gerekenlere gelince;

Çikolata ambalajı ürünü tamamen sarmalı, çikolataların görünümü parlak olmalı.

Üzerinde beyazlama olmamalı. Böyle bir durumda ürün yüksek sıcaklıkta veya soğukta kalmış olabilir.

Çikolata ve çikolatalı ürünler buzdolabında değil, 18 ila 22 derece arasında saklanmalı

Şekerlemede ise ambalajın kapalı olmasına ve ürünlerin 30C°’nin altında, oda şartlarında, güneş görmeyen serin ortamda saklanmasına dikkat edilmesi gerekiyor.