Maliye Bakanı Naci Ağbal vergi dairelerinin yarın ve çarşamba günü gece yarısına kadar açık olacağını söyledi. Ağbal, eski yeniden yapılandırmanın 31 Mayıs'ta sona ereceğine ve yeni yapılandırmanın eski dönemleri kapsamayacağına dikkat çekti.

[old_news_related_template title="Vergi ve prim borcu dört ay ertelendi" desc="Prim ve vergi borçlarının taksitlerinin ödemesi dört ay ertelendi. Muhalefet anayasaya referandumu için borçların ertelendiğini öne sürdü. Maliye Bakanı bazı vatandaşların borçlarını ödeyemediğini o yüzden ertelemeye gidildiğini söyledi. Vatandaş borcunu ödemeye Mayıs'ta tekrar başlayabilecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/paralar2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/vergi-ve-prim-borcu-dort-ay-ertelendi-1628319/"]
21 MİLYAR TL TAHSİLAT YAPILDI

Maliye Bakanı Naci Ağbal, eski yeniden yapılandırmada uygulamasından bugüne kadar 21 milyar TL tahsilat yapıldığını, kanuna eklenen tecil sistemi ile bundan sonra yeni bir yeniden yapılandırma kanununa ihtiyaç kalmayacağını söyledi.

Ağbal, yeniden yapılandırma ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, eski yeniden yapılandırmadan 16.7 milyar TL'si 2016'da olmak üzere bugüne kadar 21 milyar TL tahsilat yapıldığını belirterek, düzenleme kapsamında 8.5 milyon başvuru olduğunu 6 milyon kişinin yapılandırmadan yararlandığını belirtti.

Ağbal eski yeniden yapılandırmanın 31 Mayıs'ta sona ereceğine ve yeni yapılandırmanın eski dönemleri kapsamayacağına dikkat çekerek, "Düzenleme kapsamında 80.4 milyar TL borç yapılandırıldı. Bundan yararlanma imkanı 31 Mayıs'ta sona erecek, uzatma imkanımız yok" dedi.

ARTIK YAPILANDIRMA BEKLENMEMELİ

Ağbal, gazetecilerin yeni yapılandırmaların bundan sonra da gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin bir soruyu yanıtlarken, "7020 sayılı yeni yeniden yapılandırma kanununa tecil sistemini ekledik. Bu düzenleme sonrası yeni bir yeniden yapılandırma kanununa ihtiyaç kalmayacağını düşünüyorum. Buna bağlı olarak önümüzdeki günlerde genel bir yeniden yapılandırma kanunu artık beklenmemeli" dedi.

Ağbal'ın verdiği bilgilere göre yapılandırma ile vatandaşların kamuya olan borç yükünde ciddi bir düşüş meydana geldi.

Ağbal ayrıca eski ve yeni yapılandırmaların aylık taksit ödemelerinin devam edeceğini de kaydederek, bunun bütçenin gelir tarafına destek sağlayacağını da belirtti.