Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Kurumiçi Girişimcilik Konferansı bir kez daha Türkiye'nin üst düzey yöneticilerini bir araya getirdi. Swissotel'de gerçekleştirilen konferansa birçok farklı sektör ve firmadan orta ve üst düzey yöneticiler ile girişimciler katıldı.

GELECEĞE ODAKLANAN KİŞİLER HER ZAMAN BİZİ HEYECANLANDIRIR

Konferansa Türk Sanayicileri ve İş adamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik'te katıldı. Genç Girişimcilerin önemine vurgu yapan Başkan Erol Bilecik konferansın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Bilecik konuşmasında" Bu konferansta olmaktan mutluluk duyuyorum. Konu girişimcilik olunca bana sıkça yöneltilen bir soru oluyor. Gerçek anlamda girişimci kimdir? Bende bu konuya genel olarak şöyle cevap veriyorum. 'Yarın için tasalanan, yarın için endişe eden kişi' olarak tanımlıyorum. Kuşkusuzu hepimiz etrafımızda bu tip insanları görmek istiyoruz. Geleceğe odaklanan kişiler her zaman bizi heyecanlandırır. Girişimcilik konusunda kendi iş yerlerinde şirketlerde kişilere özel programlar artmalıdır. İçinde yaşadığımız çağda 'yeni' kelimesinin ne kadar çabuk eskiye bildiğini, her gün ben kendi gözlerimle tanık oluyorum" ifadelerini kullandı.

YAŞADIĞIMIZ YÜZYIL GİRİŞİMCİLİK YÜZYILIDIR

Girişimcilikteki değişime ayak uyduramayanları çağın kaybedeni olarak adlandıran Bilecik"Girişimciliği bir kültür olarak benimsemeyenler çağın kaybedenleri olmak zorundalar. Gerçek bu kadar net ve açık bir şekilde karşımızda duruyor.Bunu burada çok rahat söyleye bilirim ki içinde yaşadığımız yüzyıl girişimcilik yüzyılıdır. Bu durum oyunda kalmanın en büyük kuralıysa girişimciliği tüm boyutları ile yapabilmektir. " dedi.

GENÇLERE ÖNEM VERİYORUZ 

TÜSİAD olarak Girişimciliği çok önemsediklerini belirten Bilecik konuşmasında" TÜSİAD olarak bu dönüşümü çok önemsiyoruz. Çok sevgili konuklar girişimci,ruhuna sahip kişilere bugünden yatırım yapmalıyız. Girişimcilikte biz TÜSİAD olarak gençlere önem veriyoruz ." dedi.

KRİTİK KONU EĞİTİM SİSTEMİ

Girişimcilik konusunda bir diğer kritik öneme sahip olan konunun ise eğitim olduğunu söyleyen Başkan Erol Bilecik " Bir diğer kritik öneme sahip olan konuda şüphesiz eğitim sistemimiz. Fen teknoloji, ve matematik ve sanatın geldiği güçlü bir 'plus a' eğitimi, Türkiye için olmazsa olmaz bir meseledir. Müfredatımızda daha bilimsel tabanlı şeyleri görmemiz gerekirken,  bu zamana baktığımızda istediğimiz tabloyu henüz gerçekleştir bilmemenin bir üzüntüsünü yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.