KAYSO Ağustos ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. ASPİLSAN Genel Müdürü Ferhat Özsoy´un konuşmacı olarak katıldığı toplantıda konuşan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ASPİLSAN´ın yerli otomobil bataryalarını üretme yeteneğine sahip Kayseri´nin önemli bir değeri olduğunu söyledi.

[old_news_related_template title="'Babayiğit'in fabrikası hazır" desc="Yerli otomobili kimin üreteceği belli olmasa da Aksaray Ticaret Odası arazisini hazırladı. Organize Sanayi Bölgesi içinde Brisa lastik fabrikasının arkasındaki 1000 dönümlük alan şirkete bedelsiz olarak tahsis edilecek. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/araziiiii.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/yerli-otomobile-25-milyon-tl-destek-1974053/"]

BU KONUDA ISRARCIYIZ

Büyüksimitçi, KAYSO olarak yerli otomobil yatırımının  burada  yapılması konusunda ısrarcı olduklarını belirtti.Yerli otomobilin tamamen elektrikli araç olarak üretilmesi gerektiğini dile getirdi.

ALTYAPI YATIRIMLARI HAZIR

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, konuşmasında" "Eğer biz, bir dünya markası olacaksak, bu rekabet şartlarının içerisine gireceksek, bunun mutlak suretle elektrikli otomobil olması lazım. Yatırımın Kayseri´ye yapılmasını istiyoruz çünkü ana maliyet unsuru olan lityum iyon hücresini Kayseri´de üretme yeteneğine sahip firmalarımız var. Şehrimizde faaliyet gösteren havacılık ve savunma sanayi ile yerli otomobil üretimine destek sağlayacak altyapı yatırımları ve kalifiye işgücümüz hazırdır." ifadelerini kullandı.