Angora Evleri’nde gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Angora sakinlerinin uzun süredir bekledikleri tapularının dağıtımı ile şölen havasına büründü. Aynı zamanda Elit Yapı tarafından yapımına başlanan yeni konutların da temeli atıldı.

Düzenlenen etkinliklere; Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner, Angora S.S. Kooperatif 18 Başkanı  ve  Angora Toplu Yapı Başkanı Mehmet Kemal Ünsal, Elit Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik, Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, Angora yönetimi ve sakinleri katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan etkinlikler, Ankara Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin bando takımı, koro ve orkestrasının marş ve şarkıları ile devam etti. Şenlik havasında geçen törende, konuşmaların ardından Popeye konseri ve animasyonlar etkinliğe renk kattı.

“Bugün, büyük gün…”

Törende konuşan Angora Toplu Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Kemal Ünsal, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Ulusumuzun çağdaş bir yapı olan Cumhuriyet’e kavuşmasında milletimizin verdiği onurlu mücadelenin örnek olmasını diliyorum. Bugün büyük gün… Cumhuriyet’imizin 94. yılını kutluyoruz. Yıllardır mücadelesi verilen konut sahiplerimizin tapularına kavuşması ve yeni yapılacak konutlarımızın da temelinin atılması ile bu anlamlı günü taçlandıralım istedik. 18.941 adada hayal gibi görünen tapu teslimlerini bugün gerçekleştiriyoruz. 3 yıl önce 29 Ekim’de iskanını takdim etmiştik; yine bugün tapuları teslim ediyoruz. 1980’lerde başlayan hikaye bugün mutlu sona kavuştu. Yine, yeni yapılacak konutlarımızın da temelini atıyoruz; Elit Yapı’ya, çok güçlü bir firmaya teslim ettik. Kendilerine de başarılar diliyorum.”

“Angora’nın aydınlık yüzü, Başkentimizi de aydınlatsın”

Tapuları Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner ile birlikte sahiplerine takdim eden Kemal Ünsal, “Angora’nın aydınlık yüzü, Çankaya’nın güneşi, inşallah Başkentimizi de aydınlatır” diyerek bu süreçte emeği geçenlere teşekkür etti.

Gülsün Bor Güner de konuşmasında “Çankaya Belediye Başkanı Sayın Alper Taşdelen de aramızda olacaktı ancak etkinlikler nedeniyle katılamadı, herkese selam ve saygılarını getirdim” dedi. Bor Güner, “Angora’nın yeri bizim için çok özel… Birçok sorunu çözdüğümüz gibi buradaki sorunları da çözdük. İskan ve tapu sorunları çözüme kavuştu. Bu özel gün ve organizasyon çok anlamlı, hayırlı olsun” diye konuştu.

Yeni konutlar 2019’da teslim

Elit yapı tarafından yapımına başlanan projelerin temel atma töreninin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, “Bu özel projelerin yapımını üstlenmekten dolayı mutluyuz ve böyle bir günde temelini atmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Katılan, katkı sağlayan, yanımızda olan herkese şükranlarımızı sunarız” dedi.

Yapımına başlanan 10 blok ve 164 daireden oluşan konutların 2019’da teslim edilmesi planlanıyor.