Endeksa.com’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, Çekmeköy’ün konut projeleri için Anadolu Yakası’nın en gözde bölgelerinden biri olmaya devam ettiğini kaydediyor. Öğüt, geçtiğimiz dönemde çoğunlukla villa projeleri ile öne çıkan Çekmeköy’ün, son dönemde yapılan ulaşım yatırımları ve artan konut projeleri ile gayrimenkul yatırımı açısından Anadolu Yakası’nın en cazip ilçelerinden biri konumunda olduğunu belirtiyor.
Çekmeköy’deki gayrimenkullerin konut ağırlıklı olduğunu söyleyen Öğüt, son dönemde 3. köprü bağlantı yolları, Üsküdar Çekmeköy metro hattı ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi ulaşım projelerinin bölgenin gayrimenkul yatırımı açısından hızla gelişmesine yol açtığını ifade ediyor. Bölgede yatırımcılara 1+1’den 5+2’ye kadar çok farklı fiyat skalası ve özellikte alternatifler sunulduğunu belirten Öğüt, konut projelerinin özellikle oturum amaçlı tercih edildiğini kaydediyor.

Metrekare fiyat aralığı 2.825-4.150 TL
Öğüt, endeksa.com’un sürekli güncellenen verilerine göre Çekmeköy’deki konut fiyatları hakkında şu bilgileri veriyor: “Bölgede konut satış fiyatları ortalama 2.825 TL/m2 ile 4.150 TL/m2 arasında değişiyor. Tüm Çekmeköy’de ortalama konut satış fiyatı ise 3000 TL/m2. Konut kira fiyatları farklı konut tiplerinde 924 TL’den 4600 TL’ye kadar değişen geniş bir aralıkta seyrediyor. Çekmeköy’de satılık konutların ortalama geri dönüş süresi ise 24 yıl. Villa tipinde konutların öne çıktığı Ömerli’de konut satış fiyatları Çekmeköy ilçesi ortalamasından oldukça yüksek. Konut satış fiyatı 7.700 TL/m2 ile 10.825 TL/m2 arasında değişiyor. Bu bölgede kiralar 1.800 TL ile 6.000 TL arasında ve konut yatırımının geri dönüş süresi 38 yıla kadar çıkıyor. Çekmeköy’de Alemdağ’dan sonra konut satış fiyatlarının en yüksek olduğu bölgeler Reşadiye, Sırapınar ve Hüseyinli.”

Çekmeköy’de gelecek dönemde de değer artışı görülmesini beklediğini söyleyen Öğüt, halihazırda Çekmeköy’ün farklı bölgelerinde çok farklı konut değerleri ve geri dönüş süreleri ile karşılaştıklarını belirtiyor. Öğüt bu nedenle, orta vadede ilçenin özellikle gelişmekte olan bölgelerinde oransal olarak daha fazla değer artışı olacağını ileri sürüyor.