İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saatte indirecek olan Gebze-Orhangazi- İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli ayağını oluşturan ve geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan Osmangazi Köprüsü’yle birlikte değeri artan Gebze’de konut fiyatları da artışa geçmiş durumda. Osmangazi Köprüsü’nün açılmasıyla birlikte dikkat çeken ve farklı bir çehreye kavuşan Gebze’nin sadece ulaşım değil, sanayi yatırımlarıyla da çekim merkezi olacağı ve bölgedeki istihdamı artıracağı belirtiliyor. Kocaeli’nin değerli ilçelerinden biri olan Gebze’de yaşanan bu gelişmeler, bölgeyi gayrimenkul geliştiricileri için de ilgi odağı haline getirdi.

Gebze’deki ulaşım ve sanayi alanındaki gelişmeler, bölgedeki gayrimenkul sektörünü de hareketlendirdi. Gayrimenkul geliştiricilerinin odağında bulunan Gebze’de yeni konut projeleri de hayata geçiriliyor. Ulaşım ve sanayinin merkezi haline gelen ve geleceğin değeri yükselen ilçelerinden biri olarak bakılan Gebze’de satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor. Peki, son 1 yılda Gebze’de konut fiyatları ne kadar arttı? Satılık ve kiralık konut fiyatlarında ne yönde bir değişim yaşandı? İşte Gebze’deki konut fiyat değişimleri…

Gebze’deki fiyat artışı Kocaeli’ni geçti

REIDIN verilerine göre Gebze’de 2013 ila 2017 yılları arasında kiralık konut fiyatları yüzde 33, satılık konut fiyatları ise yüzde 100 arttı. Aynı dönemde Kocaeli genelinde ise kira fiyat oranları yüzde 48, satılık konut oranları ise yüzde 80 arttı. Son 1 yıllık sürece bakıldığında ise Gebze’de kiralık konut fiyatları yüzde 4, satılık konut fiyatları yüzde 11 arttı. Gebze’nin bağlı olduğu Kocaeli’nde ise son 1 yılda kiralık fiyatları yüzde 5, satılıklarda ise yüzde 13’lük bir artış dikkat çekiyor. Zingat.com Bölge Raporu’na göre Gebze’den satın alınan 100 metrekarelik bir evin ortalama satış fiyatı 205 bin TL; kiralık fiyatı ise 774 TL oluyor. Bölgeden alınan bir konutun geri dönüş süresi ise 22 yıl. Kocaeli’nde ise ortalama konut fiyatı 175 bin 570 TL olurken, konutun kendini amorti etmesi 20 yıl sürüyor.

Kaynak: Zingat