İstanbullular’ın taşınmayı tercih ettiği bölgelerde iki ilçe dikkat çekiyor; Kaş ve Bodrum…

Doğasıyla büyüleyen bu bölgeler hem sakin hem de şehir hayatının konforunu sunduğu için tercih ediliyor. Tatil bölgesi olarak bilinen bu iki ilçe artık şehirden kaçmak isteyenlerin iş kurduğu ya da çalıştığı yerler haline geldi. Hastanesi, okulu ve sosyal alanlarıyla şehir hayatı olanakları sunan bu bölgelere olan göç, emlak fiyatlarında da etkisini göstermeye başladı. Şehirden kaçmak isteyenlerin tercihi olan Bodrum ve Kaş’ta son yıllarda konut fiyatları nasıl bir değişim gösterdi? İşte bu iki bölgede yaşamak isteyenler için emlak fiyatları…

Kaş’ta kiralık konut fiyatları düştü
Antalya’ya bağlı olan Kaş’ta Haziran 2015 ila Haziran 2016 yılları arasında satılık konut fiyatları yüzde 15 artarken, kiralık fiyatları yüzde 12 arttı. Haziran 2016 ila Haziran 2017 yılları arasında hem satılık hem de kiralık konut fiyatlarındaki bir önceki yıla göre yaşanan düşüş dikkat çekiyor. Bu yıllar arasında satılık konut fiyatları yüzde 11, kiralık fiyatları ise yüzde 8 arttı. Son iki yıllık artışa bakıldığında ise satılıkta yüzde 28, kiralıkta ise yüzde 20’lik bir artış dikkat çekiyor. Kaş’ta bir konutun ortalama fiyatı 409 bin TL olurken, ortalama kira fiyatı da bin 234 TL olarak gerçekleşiyor. Bölgeden alınan bir konutun yatırım geri dönüş süresi ise 28 yıl.

Bodrum’da satılık ve kiralıkta artış var
Muğla’nın tatil beldelerinden biri olan Bodrum’da ise son 1 yılda kira fiyatları düşerken, satılık konut fiyatlarındaki yükseliş dikkat çekiyor. Bodrum’da Haziran 2015 ilan Haziran 2017 yılları arasında kiralık konut fiyatları yüzde 15 artarken, satılık konutlarda artış yüzde 22 olarak gerçekleşti. Son bir yılda ise kiralık konut fiyatları yüzde 7 azalırken, satılık konut fiyatları yüzde 22 arttı. Bodrum’da satılık bir konutun ortalama fiyatı 442 bin TL olurken, ortalama kiralık fiyatı bin 980 TL. Bodrum’dan satın alınan bir konutun geri dönüş süresi ise 19 yıl.

Kaynak: Zingat