Beşiktaş
İstanbul’un konut metrekare fiyatı en yüksek ilçeler listesinde ilk sırada Beşiktaş yer alıyor. Ulus, Etiler, Bebek gibi mahalleleri bünyesinden barındıran Beşiktaş’ta konut metrekare fiyatları 11 bin 845 TL. Beşiktaş’ta satın alınmak istenen bir konutun ortalama fiyatı 1 milyon 179 bin TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi ise 27 yıl.

Sarıyer
İstinye, Tarabya, Maslak gibi değerli bölgeleri kapsayan Sarıyer’de konut metrekare fiyatları 8 bin 472 TL. İlçede bir konut satın almak istediğinizde minimum 635 bin TL maksimum ise 1 milyon TL’yi gözden çıkarmanız geriyor. Buradan satın aldığınız bir evin yatırım geri dönüş süresi ise 26 yıl.

Bakırköy
İstanbul’da Avrupa Yakası’nın en eski semtlerinden biri olan Bakırköy, konut metrekare fiyatlarının en yüksek olan ilçeler listesinde üçüncü sırada yer alıyor. Bakırköy’de metrekare fiyatları 8 bin 470 TL. Bu bölgedeki konutların fiyatları 635 bin TL ila 1 milyon TL arasında değişiyor. İlçenin amortisman süresi ise 30 yıl.

Kadıköy
Son yıllarda sosyal yaşamın rotası olması ve belirli bölgelerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte emlak fiyatlarının yükseldiği Kadıköy’de özellikle Moda, Caddebostan, Erenköy, Fenerbahçe gibi mahallelerdeki yüksek fiyatlar dikkat çekiyor. Fikirtepe, Eğitim, Hasanpaşa gibi mahalleler ise kentsel dönüşümle yeni bir çehre kazanarak, değerlenmeye başladı. İlçe, 7 bin 862 TL konut metrekare fiyatıyla İstanbul’un konut fiyatları en yüksek ilçeleri arasında yer alıyor.

Şişli
Mecidiyeköy, Esentepe gibi iş dünyasının merkezi olan bölgeleri kapsayan Şişli de yüksek konut fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Şişli’de konut metrekare fiyatları 5 bin 455 TL olurken, buradan satın alacağınız bir konutun ortalama fiyatı 545 bin TL oluyor. Buradan satın alınan bir konutun yatırım geri dönüş süresi ise 20 yıl.

Kaynak: Zingat