Kurtköy’de havalimanın yanı sıra Teknopark ve lojistik merkezlerinin de kurulması bölgedeki konut fiyatlarını da etkiledi. Gayrimenkul geliştiricilerinin odağında olan Kurtköy’deki konut fiyatları Kaynarca-Sabiha Gökçen metro hattının tamamlanma sürecine girmesiyle birlikte yükselişe geçti. 2015 yılında yapımına başlayan Kaynarca- Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının 2018’de tamamlanması bekleniyor. Hattın en önemli duraklarından biri olan Kurtköy’de konut fiyatları da artış gösteriyor. Peki üç yılda metronun Kurtköy’deki konut fiyatlarına etkisi ne yönde gerçekleşti? Bölgede konut fiyatları ne kadar arttı? İşte Zingat.com verilerine göre Kurtköy’de üç yılda değişen konut fiyatları…

Metro 2018’de tamamlanıyor
Kurtköy’de birçok markalı konut projesi hayata geçiriliyor. Özellikle metro çalışmalarının başlaması sonrasında bölge, gayrimenkul geliştiricilerinin de dikkatini çekmeye başladı. Mart 2015’te çalışmalarına başlanan Kaynarca-Sabiha Gökçen metro hattı Hastane, Şeyhli, Kurtköy ve Havaalanı olmak üzere dört istasyondan oluşuyor. Şubat 2018’de tamamlanması beklenen metro hattının günlük 90 bin yolcuyu taşıması bekleniyor. Pendik tren garı istasyonu ve Viaport istasyonunun entegre edilmesiyle Kaynarca-Sabiha Gökçen hattının günlük 140 bin yolcu taşıması öngörülüyor. Hattın tamamlanması ile Kadıköy'den Sabiha Gökçen Havalimanı'na 45 dakikalık bir yolculuk süresi olacak. Pendik Gar'dan havaalanına 13 dakika, Kartal'dan 16 dakika, Sirkeci'den 58, Yenikapı'dan ise 62 dakika seyahat sürecek.

Konut fiyatları üç yılda yüzde 62 arttı
Peki, bu metro hattının konut fiyatlarına etkisi nasıl gerçekleşti? Zingat.com verilerine göre Kurtköy’de satılık konut fiyatları son 3 yılda yüzde 62 arttı. 2015 yılında 1,788 TL olan satılık konut metrekare fiyatları 2017’de 2 bin 907 TL oldu. Bölgede satın alınmak istenen bir konutun ortalama fiyat aralığı 216 bin TL ila 361 bin TL arasında değişiyor. Bölgeden satın alınan bir konutun yatırım geri dönüş süresi ise 20 yıl. Kurtköy’de satılık konut fiyatlarının yanı sıra kiralık fiyatlarında da artış gerçekleşti. Bölgede son üç yılda kira fiyatları yüzde 42 arttı. 2015 yılında 8.45 TL olan kiralık konut metrekare fiyatları, 2017’de 11.97 TL oldu. Kurtköy’de kiralık konut ortalama fiyatları 898 TL ila 1.496 TL arasında değişiyor.
*Fiyatlar, ortalama 100 m²'lik konutlar için geçerlidir.

Kaynak: Zingat