Tüm projelerini, Boğaz – Haliç arasında “Yeni Nesil Şehir Apartmanları” konseptiyle hayata geçirerek sektörün önemli oyuncuları arasına giren MİNT, MİNT E-5 Kağıthane ve MİNT Şişli projelerini satışa sundu.

Lansman toplantısında konuşan MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu; “MİNT olarak 2014 yılında çıktığımız yola iki yeni projemizle devam ediyoruz. Projelerimizde her zaman insan ve çevre odaklı olmaya özen gösteriyoruz. Yıllar sonra mimarisi ve çevreye verdiği değerle örnek olacak binalar üretmek istiyoruz. Ada bazlı kentsel dönüşüm projelerine imza atarken İstanbul’a sürdürülebilir yaşam alanları sunuyoruz. Binalarımızın sadece estetik olması bizim için bir kriter değil. Çevreye olan etkisi ve katkısını da ön planda tutuyoruz. Bina inşa sürecinde ve kullanım ömrü boyunca karbon salınımı ve enerji tasarrufu her zaman ilk önceliğimiz oluyor. Ciddi yatırımlarla hayata geçirdiğimiz çevreci yaklaşımımızla güneş enerjisini binanın sistemlerine destek olarak kullanıyoruz. Güneşten elde ettiğimiz enerjiyi aydınlatma, ısınma veya sıcak su için kullanarak bina sakinlerimizin enerji maliyetlerinde yüzde 30 oranında tasarruf etmelerini sağlıyoruz.  Bir ailenin enerji faturasına aylık 100 TL – 150 TL arasında katkımız oluyor. Betonarme bir yapının ömrünü ortalama 50 yıl olarak düşünürsek 50 bin ile 75 bin TL’lik bir katkıdan bahsedebiliriz” dedi.

MİNT 2023 yılında 1 milyar dolarlık iş hacmi üretecek

Altıoğlu, basın toplantısında yaptığı açıklamada, “2018’de teslim edeceğimiz 400 civarında ünite ile 80 milyon USD’lik iş hacmi yaratacağız. 2019 yılında ada bazında 6 adet kentsel dönüşüm projesine imza atarak 750 adet konut ile birlikte 150 milyon USD’lik bir iş hacmi oluşturacağız. 2023 yılına kadar aynı hat üzerinde 5.500- 6.000 adet arası konut ile 1 milyar USD’yi aşkın iş hacmi oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

24 ay kira garantisi ile geri dönüş süresi 16,7 yıla düşüyor

MİNT tüm projelerinde 24 ay kira garantisi sunuyor. Daire teslimlerini ortalama 1 yıl gibi kısa bir sürede yaparak, 1’inci yılın sonunda yatırımcısına daire bedelinin %6’sını geri kazandıran MİNT, İstanbul ortalaması 24,7 yıl olan geri dönüş süresini 16,7 yıla düşürüyor.

Dünyaca ünlü mimarlık şirketi RMJM İstanbul işbirliği ile hayata geçirilen MİNT E-5 Kağıthane, 10 bin 400 metrekare inşaat alanına sahip. Projede 1+0,1+1,2+1 olmak üzere toplam 101 daire bulunuyor. Lansman dönemine özel olarak metrekaresi ortalama 7.600 TL’den satışa sunulan ve çağdaş mimarisiyle fark yaratan MİNT E-5 Kağıthane’nin aynı zamanda 400 metrekare sosyal alanı bulunuyor. Kasım 2018’de teslim edilecek MİNT E-5 Kağıthane’nin satış fiyatları 294 bin TL ile 799 bin TL arasında değişiyor.

İstanbul’un en merkezi lokasyonlarından, Şişli’de bulunan MİNT Şişli’nin mimarisinde AS/OS Mimarlık imzası bulunuyor. Proje, Kanyon AVM ve Levent metro durağına 10 dakika yürüme mesafesiyle dikkat çekiyor. Toplam 8.000 metrekarelik inşaat alanında 1+0, 1+1 ve 2+1 seçenekleriyle satışa sunulan MİNT Şişli’de; ayrıca 1+1 ve 2+1 loft daire seçenekleri de bulunuyor. Ortalama metrekare satış fiyatlarının 8 bin 200 TL olduğu projenin fiyatları ise 338 bin TL ile 898 bin TL arasında değişiyor.

Projede ayrıca, Mori Kazuyoshi tarafından Japonya’da özel olarak tasarlanmış bir Japon Bahçesi yer alıyor. 220 metrekarelik alanda Japon bitkileri ile donatılacak bahçe ile MİNT Şişli sakinleri tazelenmenin keyfini evlerinde yaşayacaklar.

MİNT’in her projesinde bulunan elektrikli araç şarj istasyonları ile günde ortalama 20 araca kadar şarj imkanı sunuluyor. 1 araç tam dolumla ortalama 250 km’ye kadar yol alabiliyor. Bu sayede sadece gayrimenkulun hayat döngüsündeki karbon salınımı değil, fosil yakıt tüketen araçların yarattığı karbon salınımını da düşürmeyi hedefliyor.

MİNT, müşteri memnuniyeti ilkesi ile her projenin karının yüzde 25'ini satış sonrası hizmetlere ayırıyor. Kullanıcı deneyimlerinin en üst düzeyde tutulması için spor salonu, sosyal alanların yanı sıra, shuttle hizmeti  de veriyor.