“Yaşamın yükselen değeri” sloganıyla İstanbul Finans Merkezi’nin yanı başında yükselen projenin satışının yüzde 40’ını tamamladıklarını belirten Roya Yapı İcra Kurulu Başkanı Afşin Aykanat, “Projemizin sahip olduğu yüksek kalite ve sunduğu yüksek kazançla bölgenin yıldızı olacağına inanıyoruz. Çünkü yatırımcılara sadece bir konut projesi değil yaşamın değerini yükselterek zirveye taşıyan benzersiz bir yaşam konsepti sunuyoruz.” dedi.

Mimarlık ve mühendislik alanında on yılların verdiği donanıma sahip 3 firmanın birleşiminden oluşan Roya Yapı, henüz yeni kurulmuş bir firma olmasına rağmen hızlı adımlarla ilerliyor. TAGO Mimarlık, ARED Yapı ve DRS Yapı’nın ortak güç birliğinin bir yansımasını oluşturan marka Roya Nova Rezidans ile sektörde kalite kavramını yeniden tanımlayan yepyeni bir kulvar kazandırıyor. Mimari tasarımı ve yatırımcıya sunduğu yüksek kazanç potansiyeliyle İstanbul Finans Merkezi’nin içinde yer alan bölgenin değerini de yükselten proje, “Yaşamın yükselen değeri” anlayışıyla satışa sunuluyor.

Roya Yapı’nın kuruluş hikayesinin ve firmanın ilk büyük markalı konut projesi Roya Nova Rezidans’ın detaylarının aktarıldığı basın toplantısında konuşan Roya Yapı İcra Kurulu Başkanı Afşin Aykanat, projenin her yönüyle sektöre yepyeni bir bakış açısı kazandırdığını vurguladı.

“Güçlü donanımımızı bölgeye kazandırdık”
Konuşmasında projenin kâğıt aşamasından başlayarak bugüne kadar geçen süre içerisinde bilinen yöntemlerin aksine farklı bir yol izlediklerinin altını çizen Aykanat, “İlk olarak arazi belirleyerek işe başladık. İkinci aşamada projenin detaylarını oluşturduk. Arazi seçiminde İstanbul Finans Merkezi’nin yatırım değeri açısından getirisi yüksek, hızla değerlenen bir bölgede olması bizi çok heyecanlandırdı. Biz de mimarlık ve mühendislik açısından sahip olduğumuz güçlü donanımımızı bölgeye kazandırmak istedik” dedi

Yatırımcılar ve mimarlar aynı platformda
Sektörde ilk kez yatırımcıları ve mimarlarla aynı platformda buluştuklarını kaydeden Aykanat, “Roya Nova Rezidans, ilk büyük markalı konut projemiz olarak sektörde yeni bir açılım kazandırıyor. Projemiz, mimarlarımızın kendi beğenileri ve kalitelerine göre çizilerek yatırımcılarla buluşuyor. Bu nedenle sloganımızı da ‘Yaşamın yükselen değeri’ olarak belirledik.” dedi.

“Yaşam ve yatırımcı dostu”
Sektöre optimum maliyetle maksimum verimliliğin elde edildiği örnek bir proje kazandırma çabasıyla ilerlediklerine işaret eden Aykanat, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Projemizi kendi kendine yetebilen bir mimari anlayışla inşa ediyoruz. Bu yönüyle ‘yaşam ve yatırımcı dostu’ olarak öne çıkmayı başarıyor. Sunduğumuz yüksek kaliteyle birleşen yüksek yaşam standardı,yatırımcılarımızın da dikkatinden kaçmıyor. Lansmana çıktığımız ilk günden bu yana projemizin yüzde 40’ının satışını tamamlayarak yatırımcılarımızla kurduğumuz dostluğu pekiştirmeyi başarmış bulunuyoruz.”

roya-nova2

Aidatların metrekaresi 2.5 lira olacak
Roya Nova Rezidans ile yatırımcıların en çok şikâyet ettiği yüksek aidat rakamlarını minimum düzeye düşürdüklerini vurgulayan Aykanat, “Projemizin sektördeki projelere göre en düşük aidatlara sahip olacağı konusunda iddialıyız. Diğer projelerde metrekare başına ortalama 6-7 liraya uzanan aidatlar, projemizde metrekaresi 2,5 lira olacak” diye konuştu.

2019 Teslim, 2020’de Peşinat
Aykanat, projenin detaylarına ilişkin şu bilgileri verdi:
“1+-0, 1+-1 ve 2+-1 tipinde 251 konut ve 4 ticari üniteden oluşan Roya Nova Rezidans’ta metrekare fiyatları 5 bin 800 TL’den başlıyor. Taksitlerimiz 5 bin TL civarında. 2019’da daireleri teslim edip peşinatı 2020’de alacağız. Anadolu yakasının ulaşım merkezinde yer alan konumu, lokasyon avantajını beraberinde getiriyor. Projemiz, 1. Köprü, 2. Köprü, Sabiha Gökçen Havalimanı gibi noktalara uzanan ulaşım aksının merkezinde, metro istasyonu, otobüs durakları ile Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ne yürüme mesafesinde yer alıyor.”

Sırada Roya Rosa ve Roya Gold var
Konuşmasında Roya Yapı’nın gelecek hedeflerinden de bahseden Aykanat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Roya Nova Rezidans’ın ardından Sancaktepe’de Roya Rosa ve Altunizade’de Roya Gold gibi yeni projeleri de hayata geçirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu aşamada yeni projelerimizin fizibilite ve planlama aşamaları üzerinde titizlikle çalışıyoruz.”