Sinpaş GYO tarafından konuyla ilgili gönderilen açıklama şöyle:

"Olay tüm açıklığı ile şu şekilde gerçekleşmiştir;


Sinpaş Avangarden sitesinin komşu parselleri olan arsamızda inşa edeceğimiz projemizin   24.03.2017 tarihinde ruhsatı alınmıştır.


Bu sabah saatlerinde arsamıza site sakinleri iş makineleriyle izinsiz girmiş ve sonrasında müteahhit firmaya bağlı güvenlik görevlileri ile tarafınıza ulaşan görüntülerdeki olaylar yaşanmıştır. Özel mülkümüzdeki faaliyetlerimiz engellenmiş ve buna rağmen haksız, yanıltıcı, gayri kanuni söylemlerle değerli ve saygın markamız yıpratılmak istenmiştir.


Kurumumuza ait parsellerimizdeki yeni proje çalışmasına tepki gösteren site sakinleri ve site yönetiminden bir grupla önceki gün bir araya gelinmiş, komşu parsellerdeki yeni proje hakkında kendilerine bilgilendirme yapılmış, Avangarden site sakinlerinin bazı talepleri olmuş, bu taleplerine, yöneticilerimiz tarafından çeşitli öneriler sunulmuştur. Bu öneriler ayrı ayrı parsellerde hak sahibi olan taraflar olarak aslında karşılıklı hiçbir yükümlülüğümüz olmamasına rağmen, tamamen müşteri memnuniyeti adına gösterdiğimiz bir yaklaşımdır.  Site yönetimi görüşülen önerilerin hangilerinin tercih edileceği hususunda 5 Nisan akşamına kadar şirketimize bilgi vereceklerini söyleyerek ve teşekkür ederek yöneticilerimizi uğurlamışlardır. Ancak, 5 Nisan 2017 sabahında, daha önce yaptıkları gibi özel araçlarını arsamıza sokarak, bununla da yetinmeyip iş makineleri kiralayıp arsalarımıza ve sınırlarımıza zorla girmişlerdir. Derhal site yöneticileri aranmıştır. Yaklaşık 4 saat boyunca çeşitli görüşmeler yapılmış, fakat kendileri konuyla ilgili bilgi sahibi olmadıklarını söylemişlerdir. Oysaki bu iş makinelerinin   site yönetimi tarafından kurumumuzun özel mülkiyet alanına getirildiği kiralama şirketinden öğrenilmiştir.



[old_news_related_template title="Lüks sitede yeşil alan kavgası" desc="Sinpaş Holding tarafından İstanbul Ümraniye'de hayata geçirilen Avangarden adlı projede ev sahipleri ile firma temsilcileri karşı karşıya geldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/sit-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/emlak/luks-sitede-yesil-alan-kavgasi-1776249/"]

İyi niyet çerçevesinde çözülmesini dilediğimiz, bunun için uzunca süredir çaba sarf ettiğimiz halde, kendi parselimiz üzerinde provakatif davranışlarla müteahhit firmamızın çalışanlarının iş ve çalışma faaliyetleri engellenmiştir. Tel çitler işçilerin üzerine yıkılmış, hakaret dolu söylemlerle güvenlik güçleri ve müteahhit firma çalışanlarına fiili saldırıda bulunulmuştur. Buna yönelik müdahaleler güvenlik ekiplerince önlenmeye çalışıldığında da mağdur olduklarına yönelik her türlü iletişim platformunda itibarımızı zedeleyici kampanya yürütülmesine devam edilmektedir.


Israrla ‘’Bize burası yeşil alan olarak satıldı’’ denilerek kamuoyuna bilerek yanlış iddialarda suçlamalarda bulunuyorlar. Oysaki kendilerine satılan bağımsız bölümler başka parsellerde bulunmaktadır. Bunu aşağıda ve ekte verdiğimiz detaylı bilgi ve dokümanlarda açıkça görebilirsiniz.


Bu girişimde bulunan kişilerin verdiği maddi manevi zararların tazmini için ilgili kişiler hakkında her türlü hukuki girişim başlatılmıştır.


Sinpaş GYO olarak ilkemiz, müşterilerimizle her zaman olumlu ilişkilerle ilerlemektir. Her yeni projemize eski müşterilerimiz ve yakınları büyük oranda ilgi göstermiş, yeni yatırımlarında Sinpaş GYO markasını tercih etmiştir. 


Halka açık bir şirket olarak bu tür haberlerin markamıza zarar vermesine, ülkemizin bir değeri olan kurumumuzun saygın ve köklü itibarını zedelemesine hiçbir zaman izin vermeyeceğimizi belirtmek isteriz.


Yukarıda anlattığımız gibi kendi arsamızda yeni projemizi hayata geçirmek hukuki olarak en doğal hakkımızdır. Olaylar bu şekilde gelişmişken aşağıda, işin teknik detaylarını içeren daha detaylı bilgiler sunulmuştur.


Avangarden, 2008 yılında yaşamın başladığı, satış vaadi sözleşmesinin “Avangarden Projesi Bilgileri” başlıklı bölümünün 1. Maddesinde ve sözleşme eki kadastral planda açıkça ifade edildiği gibi, 6787 ve 6837 numaralı yapı parsellerinden oluşan bir projedir’’ yazılıdır. 


Firmamıza ait  diğer parseller ise Kemerdere Mutlak Koruma Alanı içerisinde yer almakta olup yapılaşmaya kapalı iken, İstanbul genelinde uygulamalara esas olan İSKİ İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği kapsamında, 2013 tarihinde alınan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararı gereğince, bu alanlara kısmi yapılaşma hakkı tanınmıştır. Sinpaş Avangarden Toplu Yapı Sitesi kuzeyinde yer alan söz konusu parseller, bu değişiklik kapsamında kendi parsellerinde yapılaşma hakkı tanınmış olan alanlar kapsamındadır. Bu hak ile birlikte onaylanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları çerçevesinde, gerekli tüm terke konu olan Dini Tesis, İlköğretim Tesis, Belediye Hizmet, Park ve Yol Alanları ayrılarak bu parseller üzerinde Konut Alanı lejantlı imar parselleri ilgili idarelerce oluşturulmuştur. Sinpaş GYO olarak, 6785 ve 109 parsellerde yer alan toplam 46.326 m2’lik arsamızın %76’sı olan 35.064m2’sini kamuya bedelsiz terk ederek sadece 11.262 m2’si imar parseli olarak ayrılmıştır. Yeni proje geliştireceğimiz alan bununla sınırlıdır. Satış vaadi sözleşmesinin 8. Maddesinde açıkça ifade edildiği gibi, “Sinpaş’ın Alıcı’ya kamu hukuku ve imar mevzuatının dışında bir taahhütü bulunmamaktadır.”


Bilgilerinize sunarız."