Kartal’da, 16 Aralık 2016 tarihinde meydana gelen kazada, ticari taksi şoförü Mesut Yılmaz (60), Kimyager Dilge Şen (29) ve yanındaki arkadaşı Cevahir Gencoğlu’na çarparak olay yerinden kaçtı. Dilge Şen olay yerinde hayatını kaybederken, Gencoğlu ise yaralandı. Genç kızın arkadaşları, Kimyager Dilge Şen’in ölümüne neden olan taksicinin yakalanması için sosyal medyada kampanya başlattı. Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki MOBESE kameralarını inceledi. Görüntülerde tek farı yanmayan bir taksinin olay yerinden hızla uzaklaştığını belirleyen ekipler, taksiler üzerine yoğunlaştı. Takside hasar oluştuğunu belirleyen polis ekipleri, oto tamircilerini de araştırmaya başladı. Bir taksicinin tamire geldiğini belirleyen polis, yaptığı incelemede Dilge Şen’e çarpan taksiyi belirledi. Genç kızın ölümüne neden olan taksici Mesut Yılmaz, yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen taksi şoförü Mesut Yılmaz, savcılıktaki ifadesinde, “olay günü sahil yolundan Kartal’a doğru seyir halindeyken önümdeki aracın önünden aniden birisi çıktı. Duramayınca çarptım. Çarptıktan sonra ilk göbekten geriye doğru yani karşı şeride döndüm. Karşı şeritte yavaşlayarak olay yerine baktım. Kalabalığın toplandığını görünce oradan ayrıldım. Daha sonra evime gittim ve olayı eşime anlattım. Ertesi gün bir kaportacıya giderek otomobilimin hasar gören kaputu, tamponu ve farını bin 200 liraya yaptırdım. Ben de panik atak olduğu için gidip teslim olmadım. Kaçtığım için pişmanım” dedi. İfadesinin ardından tutuklanan Yılmaz, yaklaşık 5 ay tutuklu kaldıktan sonra 31 Mayıs’taki duruşmada tahliye edildi.

Anadolu Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına, tutuksuz sanık Mesut Yılmaz, müştekiler Durak, Güler ve Hakan Şen ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada son sözü sorulan sanık Mesut Yılmaz, “Olayın olmasından dolayı üzgünüm. Keşke olmasaydı. Takdir mahkemenindir” dedi.

Mahkeme Heyeti, sanık Mesut Yılmaz’ı, taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan, sanığın taksire dayalı kusurunun ağırlığı dikkate alınarak 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın yargılama sırasındaki tutum ve davranışlarını da dikkate alan mahkeme, 2 yıl 1 ay hapsi cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkeme Heyeti ayrıca, sanık Mesut Yılmaz’ın ehliyetinin de 1 yıl süre ile geri alınmasına karar verdi.

genc-kimyagerin-olumu-1

AVUKAT: "HATALI RAPORA KOMİK KARAR!"


Dilge Şen’in ailesinin avukatı Yavuz Selim Aydın, “Mahkemenin almış olduğu bilirkişi raporları, eksik inceleme neticesinde ve hatalı hazırlanmış olmasına rağmen, mahkeme bu raporlara dayanarak sanığa 2 yıl 1 ay gibi komik sayılabilecek bir hapis cezası verdi. Bu tarz ceza davalarında kusur raporu, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nden ya da üniversitelerin kürsülerinden oluşan ve bu alanda uzman olan heyetlerden alınmak zorundadır. Mahkeme ise ısrarla baştan beri bunu yerine getirmeyerek; sadece bir kişinin hazırladığı hatalı raporu kabul etti ve kazaya ilişkin görüntü kayıtlarını nerede ise hiç dikkate almadı. Verilen ceza son derece yetersiz. Bu nedenle bir üst mahkemeye itirazlarımızı yapacağız. Bu karar, üst mahkemeden bizim itirazlarımız nedeni ile bozulacaktır” dedi.