Bakan Alfano, bu sabah sosyal medya hesabından paylaştığı iletilerde, 14 gündür Muğla Geri Gönderme Merkezi’nde tutulan ve Salı akşamından beri de açlık grevinde olan Gabriele Del Grande’nin özgürlüğüne kavuşmasını şu ifadelerle açıkladı:

“Gabriele Del Grande özgür, onunla şimdi konuştum, İtalya’ya dönüyor. Bunu ailesine haber vermekten mutluluk duydum. Onu bekliyoruz. Bu gece meslektaşım Mevlüt Çavuşoğlu bu kararı bana bildirdi. Ona teşekkür ediyorum. #BenGabrieleileBirlikteyim”.

[old_news_related_template title="Erdoğan'ın sözleri Almanya'da büyük tepki çekti" desc="Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın perşembe akşamı TGRT canlı yayınında tutuklu gazeteci Deniz Yücel için sarf ettiği sözler Almanya'da büyük yankı buldu. Erdoğan, 'Onlardan biri elimize düşerse aynı muameleyi görür. Kesinlikle vermicez. Ben bu makamda olduğum sürece asla. İşte bir tane geldi ya' diyerek Deniz Yücel'le ilgili açıklamalarda bulunmuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/32489eiwqopdaksaomammaa.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/erdoganin-sozleri-almanyada-buyuk-tepki-cekti-1794361/"]

Rainews24 kanalına bir açıklama yapan Alfano, “Bu geceyi bu konuda çalışarak geçirdik. Son günlerde onun serbest kalması için tüm diplomatik kanallarımızı kullanarak, sessiz bir çalışma yürüttük ve iyi gitti. Bundan çok memnunum. Gabriele’nin özgür bir adam olması için çalışan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DHA'nın haberine göre; baba Massimo Del Grande de, sınır dışı edilen oğlunun yerel saatle 10.00 civarında Bolonya kentine ulaşmasının beklendiğini, tüm aile bireyleri olarak onu karşılayacaklarını söyledi.

Sığınmacılara ilişkin çalışmalarıyla bilinen 35 yaşındaki Gabriele Del Grande, Suriye iç savaşı ve IŞID’in doğuşunu anlatacağı son kitabının araştırmasını yapmak üzere 7 Nisan’da Türkiye’ye gelmiş ve gözaltına alınmıştı.